West United en Notch naar halve finale SVB Beker
09 Apr 2018, 05:32

Het is de koploper van de Eerste Divisie bij de Surinaamse Voetbalbond, SV Notch, en West United zondag in het Franklin Essed Stadion gelukt om verder te bekeren naar de halve finale.

Beide ploegen wisten hun wedstrijden te winnen. Eerste Divisie club West United van Coronie won met 5-1 van Tahiti. Tahiti komt uit in de Tweede Divisie van de SVB. Gelet op de score lijkt het op een easy walk over voor West United. Dat was het echter niet het geval, want Tahiti die de Coronianen toch goed onder druk zette, kreeg in de eerste én de tweede helft keer op keer kansen om af te ronden. De ploeg faalde terwijl West zuiniger omging met de gecreëerde kansen die uiteindelijk in doelpunten werden omgezet.

In de tweede ontmoeting namen de jongens van Joël 'Bordo' Martinus het op tegen PVV. De ploeg van de politie doet het niet onverdienstelijk in de Eerste Divisie. Echter heeft PVV bij de voorgaande wedstrijd het onderspit moeten delven tegen de club uit Moengo. Zo ook in deze wedstrijd die na een 2-0 ruststand 3-1 eindigde.
Notch was duidelijk de betere ploeg maar kreeg het enkele momenten in de eerste én de tweede helft heel erg benauwd. De ploeg stond geruime tijd voor. De doelpunten kwamen van de jeugdige Arnod Landveld, Garvey Kwelling en Juari Miranda. Nazario Doesburg redde de eer voor PVV door in de slotfase te scoren.

De laatste kwartfinale wedstrijden worden 10 en 11 april gespeeld in het Essed stadion. SNL neemt het dan op tegen Real Leiding, de enige Lidbonden club die nog in deze competitie meedoet. Een dag eerder, op 10 april staat Leo Victor tegenover Robinhood. De rood groene formatie heeft iets goeds te maken voor de fans. In de reguliere competitie heeft Robinhood haar enigste verlies tot nu toe te wijten aan Leo Victor.