Olivieira blikt tevreden terug op 54e editie AVD
09 Apr 2018, 03:56
foto
Foto's van winnaars publieksprijs. De Beauty Little Models is op de tweede plaats geëindigd bij de junioren. (Foto's: René Gompers)


De 54e editie van de Avondvierdaagse is achter de rug. Purcy Olivieira, voorzitter van de BVSS, de organisator van Surinames grootste wandelevenement, is tevreden met het verloop ervan. De zware regens en straten die onder water zijn gelopen, hebben de pret niet gedrukt. Ruim 5300 personen hebben meegedaan aan de ‘BVSS Fernandes Mc Donald’s Surinaamse Avondvierdaagse’.

“We kunnen allemaal tevreden zijn,” lacht Olivieira. “We moeten onszelf feliciteren dat het goed is afgelopen.” Het begin en eindpunt van de wandelloop is het BVSS terrein geweest. Bij terugkomst van een van de wandelgroepen was er een commotie in het publiek. Twee politieagenten in burgerkleding hebben een man naar het hoofdkantoor moeten slepen. “We hebben altijd belhameltjes die stoer willen doen,” geeft Olivieira aan. “Die horen hier niet thuis. Die halen we gelijk eruit.” De ‘belhamel’ is in de boeien geslagen en afgevoerd. Het feest ging onaangedaan vrolijk verder.

De winnende groepen zijn op de laatste wandeldag, zaterdag, bekendgemaakt. De prijzen zijn direct overhandigd. Er zijn bekers in vier categorieën uitgereikt. Bij de Junioren is Libi Trobi Krioro voor de vijfde keer op rij de winnaar. In de Culturele Klasse is Tuberoos al drie keer de winnaar. In de Algemene klasse staat het Korps Politie Suriname op nummer één. In de Bedrijvenklasse is dat NV Havenbeheer. De grootste groep is wederom van de NDP geweest. Er zijn geen prijzen voor grootste groepen.

Het BVSS terrein heeft flink last gehad van de zware regens. Het veld is drassig geworden, waardoor de organisatie genoodzaakt was tenten te verplaatsen en andere aanpassingen te doen. Ook de routes zijn op een gegeven moment aangepast. Maar de sfeer is tijdens de regen en vooral op de laatste dag, niet getemperd. De ‘show’ is gewoon doorgegaan. Volgend jaar is het een ‘bigi yari’ AVD. Er zijn nog geen speciale plannen voor de 55e editie, deelt Olivieira mee. “We moeten nog erover gaan nadenken,” zegt hij. Of het groots wordt uitgepakt, moet nog blijken. Olivieira houdt het op: “Laat me voorzichtig zijn; we kijken wat we gaan doen.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May