Bollywood-superster Salman Khan op borgtocht vrij
07 Apr 2018, 17:05
foto
Bollywood-acteur Salman Khan is veroordeeld voor stroperij. Hij heeft de gevangenis twee dagen na zijn veroordeling verlaten.(Foto's: AFP)


Goed nieuws voor de fans van Bollywood-superster Salman Khan. De acteur is op borgtocht vrijgelaten. Een Indiase rechtbank heeft hem veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar voor het doden van zeldzame antilopen in 1998.

De verdediging had de betrouwbaarheid van getuigen betwist. En na twee dagen in de cel is het de verdediging gelukt Khan vrij te krijgen. De verdediging had vraagtekens gezet bij het testen van de dieren en de betrouwbaarheid van getuigen, meldt NDTV.

Khan was donderdag veroordeeld in Jodhpur tot vijf jaar gevangenisstraf en een boete van 10.000 roepies (US$ 154). Het hof oordeelde Khan (52) voor het doden van twee blackbucks, een beschermde soort, in Rajasthan tijdens het filmen van een film twintig jaar geleden.

Vier andere acteurs die samen met hem in de film meespeelden en die ook met van de overtreding werden beschuldigd, zijn vrijgesproken. Khan, die twee nachten in de gevangenis van Jodhpur verbleef, zal in beroep gaan tegen zijn veroordeling bij een hogere rechtbank. Rechter Ravindra Kumar Joshi heeft vandaag in het hof van Jodhpur beslist over de borgtocht.

Enorme menigten trotseerden verzengende temperaturen om zich buiten het gebouw te verzamelen voor de uitspraak, meldt de Nitra Srivastava van de BBC vanuit de stad. Ze begonnen te dansen en scandeerden slogans zodra ze het resultaat hoorden.
Dierenrechtenactivisten zijn minder enthousiast over het besluit van de rechter. Zij pleiten voor een hardere straf. Het is de vierde zaak tegen Khan voor stroperij. Tot nog toe is het hem en zijn verdediging gelukt de zaken succesvol aan te vechten.

In de buitenwijk Bandra van Mumbai komen elke dag een schare fans naar het wooncomplex van Salman Kahn om een glimp van hem op te vangen. Zijn films blijven massa publiek aantrekken in stedelijke en plattelandsgebieden. In een land waar Bollywood wordt vereerd, is Khan een van de meest aanbeden acteurs. Hij haalt de schijnwerpers om zijn roem, maar ook evenveel om zijn twisten. Zijn populariteit lijkt echter niet te verminderen evenmin lijdt zijn carrière onder zijn controversiële handelingen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May