Vernielingen aan gebouw commissariaat Marowijne
06 Apr 2018, 00:56
foto
De vernielingen die zijn aangebracht aan het gebouw van het commissariaat Marowijne. (Foto: BIC Marowijne)


Het gebouw van het commissariaat van Albina aan de Emmastraat is ernstig vernield donderdagnacht. Medewerkers werden in de ochtend onaangenaam verrast toen zij aan het werk kwamen. Haast alle ramen van het gebouw zijn aan diggelen geslagen.

De politie die nog op geen twee minuten loopafstand is van dit gebouw, heeft als eerste de melding gehad. De manschappen van de nachtdienst zijn uitgereden en hebben de vernielingen opgemerkt. Volgens Cyrano Asoitie, chef van het kabinet van de commissaris, is dit gedrag helemaal af te keuren. Ondertussen is de politie een onderzoek gestart, maar en zijn nog geen verdachten aangehouden. Asoitie zegt dat de schade aan de hand van begrotingen die zijn opgevraagd om de ramen te vervangen, opgemaakt zal worden.

Ook de nieuwe markt van Albina was op 29 maart het doelwit van onverlaten. De markt was nog geen drie dagen operationeel, toen getracht is deze in de as te leggen. In de vroege uurtjes is ontdekt dat het gebouw geheel besprenkeld was met brandstof.

In de afgelopen periode zijn enkele bijzondere ordeningsmaatregelen getroffen voor Albina. Asoitie zegt dat de ordeningsmaatregelen onverkort doorgaan. "Albina is ons visitekaart en de poort naar Europa. Het heel land zal profijt van hebben in het bijzonder Marowijne indien Albina beter op de kaart wordt gezet."

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May