Bij start AVD: Bewustwording gezonde levensstijl nodig
05 Apr 2018, 02:46
foto
Vol goede moed zijn ruim 4500 wandelaars begonnen aan de ‘Fernandes Mc Donald Surinaamse Avondvierdaagse'.


De eerste dag van de ‘Fernandes Mc Donald Surinaamse Avondvierdaagse' is achter de rug. In felle kleuren, met aanstekelijk muziek, meezingers, dansend en vooral flink stappend, wordt er invulling gegeven aan het thema ‘Doe mee met de AVD, Fit zijn is oké.’ De nieuwe minister van Sport & Jeugdzaken, Lalinie Gopal, vindt dat er nog meer bewustwording op gang moet komen om Surinamers gezond te maken en te houden.

Gopal, Elton Woei, vertegenwoordiger van hoofdsponsor Fernandes en Purcy Olivieira, voorzitter van BVSS, zijn het erover eens dat een gezond volk betere prestaties levert, individueel, landelijk en economisch. Olivieira en Gopal maken zich zorgen over de gezondheid van het volk. Volgens de cijfers die lokale en internationale gezondheidsinstanties vrijgeven, neemt het aantal personen toe dat lijdt aan diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten. De patiënten worden ook steeds jonger, haalt Gopal aan.

“Er is meer bewustwording en een ‘mind shift’ van de bevolking nodig,” stelt de minister. “Om de bewustwording versneld te doen plaatsvinden, nog meer op gang te brengen, zullen de overheid en de maatschappelijke organisaties tot een hechtere samenwerking moeten komen.” Fernandes is ook voorstander van een gezonde levensstijl en zal daarom de AVD blijven ondersteunen, deelt Woei mee. Fernandes is al twintig jaar de hoofdsponsor.

Er doen meer dan 4500 wandelaar mee aan de 54e editie van de AVD. Olivieira is hen zeer dankbaar: “Ze hebben getoond dat ze ondanks het feit dat je een dubbeltje wel 100 keer moet keren, de Surinaamse gemeenschap gaan bedienen van een prachtige AVD.” De ‘eerste’ stappen van de wandelmars zijn gemaakt door Gopal, Olivieira en Woei. Daarna volgde de mensenstroom die vier dagen lang totaal 40 kilometers zullen afleggen door de straten van Paramaribo.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May