Bouterse: In tweede helft nieuwe deskundigen nodig
04 Apr 2018, 11:21
foto
De nieuwe ministers: Stephen Tsang, Lilian Ferrier, Lalinie Gopal, Lekhram Soerdjan en Stuart Getrouw. (Foto: Raoul Lith)


Stephen Tsang (Handel, Industrie en Toerisme), Lekhram Soerdjan (Landbouw, Veeteelt en Visserij), Lilian Ferrier (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), Stuart Getrouw (Justitie en Politie) en Lalinie Gopal (Sport en Jeugdzaken) zijn vanmorgen door president Desi Bouterse beëdigd tot minister. Antoine Elias zal op een later tijdstip worden beëdigd als minister van Volksgezondheid omdat hij uitlandig is. Minister Patrick Pengel zal vanaf nu de scepter zwaaien op Openbare Werken, Transport en Communicatie.

President Bouterse zei in zijn toespraak dat de regering de tweede helft van de regeerperiode is ingegaan. Hij haalde aan dat de regering het niet gemakkelijk heeft gehad in de afgelopen periode. Na de onafhankelijkheid is de recessie, door teruglopen van de exportopbrengsten, een van de grootste uitdagingen geweest. Het was vóór de onafhankelijkheid reeds bekend dat de economie van het land eenzijdig was en afhankelijk was van de minerale sector. Er is door opeenvolgende regeringen geen succesvolle transformatie geweest om de economie te transformeren.

Het opvangen van de crisis heeft volgens de president onnoemelijk veel energie gekost van de bestuurders. Het lenigen van de noden van het volk is niet naar volle tevredenheid gevoerd. Bouterse stond stil bij de sterke en zwakke punten in deze regeerperiode. In deze tweede helft zijn andersoortige deskundigen vereist. Daarom heeft de president besloten om ministers, raden van commissarissen, directeuren en andere te vervangen of hen op andere posities aan te stellen. Het gaat om de herschikking van deskundigen en kwalificaties. Het staatshoofd bedankte de gewezen ministers voor de bijdrage die zij hebben geleverd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May