Nickerie heeft sportief Paasweekend
30 Mar 2018, 22:40
foto
Amrish Mahabal van de Nickerie Eastern Sport Games opent met de aftrap de sportactiviteiten.


Nickerie heeft het druk in het Paasweekend met zijn sportactiviteiten. Het startsein voor de Nickerie Eastern Sport Games is vandaag gegeven op het sportveld ‘Het Park’ in Nieuw Nickerie. Er zijn vandaag voetbal- en slagbalwedstrijden gehouden. Ook de onderdelen tafeltennis en karate zijn op deze eerste dag afgewerkt.

De slogan van het evenement ‘Bringing top sport to the west’ moet zijn beslag krijgen bij deze eerste editie van de spelen. In het voormalige Regency Hotel, nu Hotel Golden West wordt zaterdag voor het eerst in het district een thaiboks gala gehouden.

Nickerie strekt zijn vleugels verder uit naar een open water event in de Nickerierivier. Meer dan 100 zwemmers uit binnen- en buitenland zullen zich morgen wagen aan de zwemwedstrijd over een afstand van 7,7 km. Voor de lange afstandszwemmers is het een uitdaging om snellere tijden neer te zetten. De start is bij Griffith Place en de finish bij Hotel Tyche (vroeger Hotel Dorien).

Wie niet in de rivier wil zwemmen, kan meedoen aan de shortcourse wedstrijden in het algemeen zwembad. De Surinaamse Zwembond houdt deze jeugdwedstrijden ook voor de eerste keer. Ook zullen verschillende jeugdige tafeltennissers uit de verschillende districten hun krachten met elkaar meten.

Twee jaar geleden is een tafeltennis programma uitgevoerd met de vereniging Smash Point. Geeta Girjasingh van de Surinaamse Tafeltennis Bond is blij dat nu al het succes van het programma blijkt. Ze kijkt er naar uit om deze Spelen tot een jaarlijks terugkerend evenement te maken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May