Onderzoek naar haalbaarheid cassave-industrie gaande
29 Mar 2018, 19:03
foto
Een cassave-aanplant. (Foto: NII)


Suriname, Trinidad en Dominica gaan de komende periode onderzoeken hoe haalbaar de cassave-industrie in het Caribisch Gebied is. De Caribische Ontwikkelingsbank (CDB) heeft voor dit onderzoek ruim 1,2 miljoen US Dollar vrijgemaakt. De Wereld Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) zal het project coördineren en in samenwerking met de drie landen uitvoeren.

Het doel van het project ‘Cassava industry – Production and Processing Technology Validation and Dissemination’ is het bereiken van verbeterde en verhoogde productie-, verwerkings- en marketingtechnologieën binnen de cassavesector. Suriname heeft in verband hiermee in februari van dit jaar een Letter of Agreement (LoA) getekend met de FAO.

Het onderzoek moet bijdragen aan het verlagen van productiekosten van cassave om zo het concurrentievermogen van de sector te verbeteren. In het project is ook marktonderzoek meegenomen om de vraag naar cassave en cassaveproducten, zoals brood en cassavechips, vast te stellen. Bakkerijen zullen worden gestimuleerd om cassavemeel te gebruiken voor het bakken van brood ter gedeeltelijke vervanging van geïmporteerde tarwemeel.

In november 2017 zijn reeds trainingen aan enkele bakkers verzorgd, waarbij zij hebben geleerd om brood te bakken op basis van 40% cassavemeel. Het resultaat van de trainingen was veelbelovend. Suriname exporteert reeds op bescheiden schaal cassave en cassaveproducten, meldt het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May