Dertiende SVB/Suribet Lidbonden van start gegaan
26 Mar 2018, 12:27

De 13e SVB/ Suribet Lidbonden toernooi is zaterdag begonnen. In het toernooi komen 17 lidbonden tegen elkaar uit verdeeld in vijf regio’s: Oost, Zuid, West, Noord en Midden. Van al deze vijf regio’s komen de kampioen en semikampioen van de deelnemende lidbonden tegen elkaar uit.

In totaal doen 34 verenigingen een gooi naar de twee beschikbare plaatsen in de tweede divisie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). De kampioen en semi-kampioen van Para zijn nog niet bekend. Ook de semi-kampioen van de KSB is nog onbekend.

Regio Midden
De opening vond plaats in het E. Briel stadion te Lelydorp. Na de diverse toespraken werd de openingswedstrijd gespeeld tussen Junior (LSB) en SVW (LSO). Juniors won deze wedstrijd met 6-2.
Inter Milan, semikampioen bij SOLO, nam het zondag op tegen Sunny Point, kampioen WSO. Inter Milan won deze wedstrijd met 2-0. De wedstrijd Flamingo tegen Hind Boys is uitgesteld.

Regio West
Zaterdag nam FC Coronie, de semikampioen van het kokosdistrict, het op tegen De Ster, semikampioen van Nickerie. FC Coronie won met 4-1 van De Ster. Op zondag nam Real Coronie, de kampioen van Coronie, het op tegen Prekash, de kampioen van Nickerie. Real Coronie maakte geen fout en won deze wedstrijd met 2-1.

Regio Oost
De semikampioen van Albina, Erowarte nam het op tegen de kampioen van Meerzorg. Bintang Lair, Bintair won met 4-0. De kampioen van Albina, Blessy speelde ook tegen de semikampioen Meerzorg, The Brothers. Deze wedstrijd eindigde 1-1. De wedstrijden die zouden plaatsvinden tussen de vertegenwoordigers van de Moengpo Sport Bond hebben geen voortgang gehad.

Regio Zuid
De semikampioen van Brokopondo, BSV, nam het op tegen Tramos, de kampioen van Domburg. Deze wedstrijd eindigde 4-1 voor BSV. De tweede wedstrijd tussen de kampioen van Brokopondo, Inter Waki, tegen de semikampioen van Domburg, Anuraagh, werd 2-0 voor Inter Waki.

Regio Noord
De semikampioen van Blauwgrond, Real Abenaston, nam het op tegen de Real Saramacca, de kampioen van Saramacca. Deze wedstrijd werd gewonnen door Real Saramacca met 3-1. De tweede wedstrijd ging tussen de kampioen van Blauwgrond, SV van Dijk, tegen de semikampioen van Saramacca, Inter Boskamp, SV van Dijk won deze wedstrijd met 4-2.