SZF-directeur: Alles in orde voor vertrek moeder en kind
25 Mar 2018, 16:17
foto


Rick Kromodihardjo, directeur van het Staatsziekenfonds, deelt aan Starnieuws mee dat alles in orde is gemaakt opdat de 9-jarige Damian en zijn moeder, Samantha Persaud, maandagochtend naar Colombia kunnen vertrekken. Zij worden begeleid door een SZF-arts. Daar zijn reeds alle afspraken met het ziekenhuis gemaakt.

"Meteen nadat wij het bericht ontvingen van de geneeskundige commissie dat de goedkeuring was verleend, hebben wij ook te horen gekregen dat de ondernemer Dilip Sardjoe een bedrag ad US$ 1950 voor de tickets beschikbaar heeft gesteld van de moeder en de patiënt. De begrote jaarticketkosten voor 2 personen is US$ 3000 en volgens de moeder heeft zij dat bedrag ook reeds vanwege andere donaties. Het bedrag voor borgkosten ad US$ 500 is haar door het SZF kwijtgescholden. Food & Lodging en de medische kosten zijn voor rekening van het Armulov/SZF," legt Kromodihadjo uit.

Alles is volgens het SZF al in kannen en kruiken voor het vertrek van deze patiënt met de moeder als begeleider. Deze informatie is gedeeld met de moeder. De informatie verstrekt door Stichting 1 voor 12 is dus achterhaald. "Het SZF heeft met man en macht eraan gewerkt gezien het spoedeisend karakter van deze specifieke uitzending om de afspraken met het ziekenhuis en de behandelende specialisten in een vrij kort tijdsbestek in orde te maken. Wij hopen hiermee de gemeenschap beter te hebben geïnformeerd," zegt Kromodihardjo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May