Hulp gevraagd voor 9-jarige Damien met bloedkanker
25 Mar 2018, 10:28
foto
Louis Vismale, voorzitter van Stichting 1 voor 12.


Stichting 1 voor 12 vraagt de samenleving hulp te bieden aan de 9-jarige Damian Hendriks die aan bloedkanker lijdt. Moeder Samantha Persaud is op zoek naar steun, zodat zij woensdag met haar zoon kan vertrekken naar Colombia, waar zij ongeveer zes maanden moet doorbrengen. De operatie kan niet in Suriname worden gedaan.

De moeder moet instaan voor de kosten voor de tickets, verblijf en voeding. Stichting 1 voor 12 heeft geholpen met US$ 200. Echter is in totaal US$ 2.000 nodig, zegt Louis Vismale, voorzitter van de stichting. Gehoopt wordt dat moeder en kind hulp krijgen waardoor genezing mogelijk is.

De moeder vertelt aan 1 voor 12 dat ze in de tweede week van februari haar zoon naar de dokter bracht in Henar, waar zij woonachtig zijn. Hij had een zwelling aan zijn onderlip. Medicijnen hebben niet geholpen, waardoor de jongen er de volgende dag erger aan toe was. Op de Spoedeisende hulp in Nickerie werd ontdekt dat hij een gebrek had aan bloed. Voor verdere medische hulp werd hij met spoed naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo vervoerd. Uiteindelijk bleek dat Damian aan bloedkanker lijdt.

Op 22 maart kreeg de moeder goedkeuring van de geneeskundige commissie, om naar het buitenland te gaan met haar zoon voor medische hulp. Ze vindt het erg dat de resultaten laat binnen kwamen. “Elke dag zie je een verschil aan Damian, elke dag gaat hij achteruit”, zegt de alleenstaande moeder van zes kinderen. Stichting 1 voor 12 hoopt dat de samenleving een helpende hand biedt, waardoor Damian medisch kan worden behandeld in Colombia.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May