Gedetineerde: Drugs in cellenhuis gevonden
15 Mar 2018, 16:16
foto


De gedetineerde Genapersad B. zit ruim vijf jaren in het gevang, omdat hij diefstal middels geweld gepleegd heeft. Op 6 februari werd op deze gedetineerde ruim 200 gram marihuana aangetroffen toen hij gefouilleerd werd.

De man beweert dat hij de drugs in een zwarte zak gewikkeld bij de badkamer van het cellenhuis had aangetroffen. Hij wist meteen dat het om drugs ging en verstopte het spul in zijn broekzak. Bij de visitatie werd ook een mobiele telefoon bij hem aangetroffen.

Genapersad B. zegt dat de drugs niet van hem zijn, maar de telefoon wel. Volgens hem behoort de drugs aan een celgenoot toe. Hij was van plan om de drugs aan de Penitentiaire ambtenaren af te staan, maar werd daarvoor al betrapt. De openbare aanklager Roline Gravenbeek merkte op dat de drugs niet alleen in de broekzak van de verdachte verstopt was, maar ook in zijn ondergoed. Daarnaast was er eerder ook drugs aangetroffen in het cellenhuis, in de kamer van deze verdachte. Ook toen beweerde hij dat de drugs aan een celgenoot toebehoorde.

Op de rechtszitting van 11 april zal een penitentiair ambtenaar gehoord worden in deze strafzaak. De verdachte wordt juridisch bijgestaan door advocaat Oscar Koulen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May