Notch wint met 4-1 van Transvaal
05 Mar 2018, 01:28
Anderson, met de twee nieuwe aanwinsten bij Notch, Alex en Miranda, allen Brazilianen.

De ploeg uit Moengo doet momenteel goede zaken. Het is Notch zondag in het André Kamperveen stadion gelukt om Transvaal met 4-1 te verslaan. Bij rust stond Notch reeds met 2-1 voor.

Het werd een wedstrijd vol spanning. Transi opende de score heel vroeg en wel in de tweede minuut van de ontmoeting. Een blunder in de verdediging van Notch maakte dat Sorencio Juliaans van dichtbij kon scoren: 1-0. Daarna trapte Notch op het gaspedaal. Vanuit de flanken en met lange ballen werd geprobeerd de verdediging van Transvaal te doorboren. Transi hield goed stand totdat de bal met de hand werd gespeeld in de 16 meterzone. Galgyto Talea verzekerde de penalty die hierop volgde:1-1. Even als de stand was het spel in evenwicht. Beide kanten creëerden goed kansen.

Er kwam een ongelukkig moment voor Transvaal toen de verdediger Guillermo Faerber de speler Enfri Saling natrapte in de beruchte zone. Hij kreeg direct rood. De arbiter verzuimde echter bij de afhandeling van dit ongeoorloofde spel bij de hervatting een penalty toe te kennen aan Notch. De wedstrijd werd hervat en met de numerieke meerderheid kwam er meer stoomkracht bij Notch. Garvey Kwelling bracht Notch met enkele minuten véór rust op voorsprong. Uit een hoekschop werd voor de doelmond gemist en belandde de bal op rechts voor zijn voeten. Met een prachtig schot noteerde hij 2-1 voor Notch.

In de tweede helft zakte Transvaal verder weg. De huid werd wel duur verkocht en deze club met 10 man vechtlust en karakter getoond. Er zijn zelfs kansen gecreëerd dat onbenut zijn gebleven. Notch rook winst en wilde die ook proeven. Midden in deze helft sloeg het noodlot weer toe voor Transvaal. Een snelle uitbraak op links werd verlengd naar de Braziliaan Alex. Hij schoot diagonaal tegen de paal, pakte de rebound en gaf een pass aan Talea die met het hoofd 3-1 aantekende.

Dichtbij de slotfase was het Notch die raasde naar het doel van Transvaal en de wedstrijd op slot zette. Kwelling rende met de bal voor zich en een verdediger naast zich de aanval op. Ver buiten het strafschopgebied krulde hij de bal keurig uitgemeten over de uitgelopen doelman het doel in 4-1.

Notch schuift door de winstpartij een plekje bovenop en bezet nu de tweede plaats. Deze ploeg heeft evenveel wedstrijden gespeeld als de koploper Robinhood en heeft door de winst ook gelijk aantal punten: 34. Het blijkt dat de ploeg met twee nieuwe spelers Alex en Miranda uit Brazilië de wedstrijd is aangevangen. Volgens de voorzitter van Notch, Joël 'Bordo' Martinus, zijn deze spelers in de tussentijdse transfer binnengehaald. De club gaat voor niets anders dan het kampioenschap, vandaar de grote investeringen, zegt hij. Transvaal blijft stationair op de vierde plek met 30 competitiepunten terwijl WBC door een verliespartij deze ronde is gezakt naar de derde plek. Inter Moengo Tapoe heeft zondag met 3-0 van SNL gewonnen.