Drukte bij SEH wordt op korte termijn flink verminderd
04 Mar 2018, 10:31
foto


De toeloop naar de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zal naar verwachting minimaal 60% worden verminderd. Op korte termijn zal een aantal 24 uur huisartsen posten een feit zijn. Dit heeft minister Patrick Pengel van Volksgezondheid meegedeeld in De Nationale Assemblee.

Aangezien een 24 uur huisartsenzorg ontbreekt, komen veel patiënten terecht bij de SEH. Deze zorg zal geboden worden door een samenwerking van de Regionale Gezondheidsdienst, het Staatsziekenfonds en enkele particulieren huisartsen. In de toekomst zal dit één van de vestigingsvoorwaarden voor huisartsen zijn dat ze beschikbaar moeten zijn om diensten te draaien in 24 uur verband in een wisselend rooster.

De uitvoering zal ter hand genomen worden samen met de huisartsensectie van de Vereniging van Medici in Suriname, de verzekeringsmaatschappijen en het ministerie van Volksgezondheid. Door de aanloop bij de SEH te verminderen, zullen de wachttijden ook worden verkort. De gemeenschap zal hierover nader geïnformeerd worden via promo filmpjes. Op de SEH zal de internationale norm voor triage, categorisering van aanmeldingen naar ernst, gehandhaafd blijven, deelde de bewindsman mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May