Leo Victor bezorgt Robinhood eerste verliespartij: 2-1
04 Mar 2018, 05:02

Na 14 wedstrijden is zaterdagavond in het Franklin Essed stadion een einde gekomen aan de winstpartijen van Robinhood. In de SVB/Telesur Eerste Divisie wedstrijd werd de koploper met 2-1 teruggefloten door Leo-Victor.

De wedstrijd werd op een hoog tempo afgewerkt. De eerste klap kwam na enkele seconden spelen uit een misverstand tussen doelman Claidel Kohinor en de verdediging bij Robinhood. Conswello Grand kwam insluipen en scoorde feilloos: 1-0.

Robinhood ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Cerezo Haabo werd door doelman Kevin Pandoi met de vingertoppen tot hoekschop verwerkt. Leo Victor speelde een sterke eerste helft. Vooral in het centrum van het veld werd er hard voor het leder gevochten. Robinhood bleef beuken op de verdediging van Leo Victor. Jelany Djemesi mistte uit een laag voorgetrokken voorzet van Haabo. De sliding voor de doelmond bleef hakkelen en kon de verdediging de bal wegwerken.
Een voorzet vanuit rechts op het hoofd van Rojerdo Naana was raak. De bal verdween diagonaal in de linkerhoek ver buiten bereik van doelman Claidel Kohinor: 2-0. Dit was ook de ruststand.

De aansluitingstreffer kon reeds met 5 minuten spelen in de tweede helft erin worden getrapt. Djemesi drukte de bal uit een voorzet onzuiver voorlangs het doel. Het spel zou mogelijk al halverwege de tweede helft zijn beslist toen uit een verdedigingsfout Rojerdo Naana oog om oog kwam te staan met doelman Kohinor. De sluitpost kwam goed uit zijn doel en kon erger voorkomen.

Een penalty werd toegekend aan Robinhood nadat Zhivarro Darson precies op de 16 meter lijn Haabo neer haalde. Roxey Fer van Robinhood maakte geen fout: 2-1.
De druk op het doel van Leo Victor werd opgevoerd. Keer op keer gevaarlijke aanvallen echter zonder succes. Albert Nibte trapte een vrije trap hard richting het doel. Kohinor kon nog de bal in de verre hoek nog verwerken tot hoek stop. Robinhood had de klok niet aan haar zijde en zo eindigde de partij in een verliespartij.

Bij Robinhood ontbraken er enkele sleutelspelers in de basis. Gillermo Eind de centrale verdediger als ook de linkervleugel verdediger Andwelle Baja waren niet in de opstelling van de rood groenen. Ook goaltjesdief Ivanildo Rozenblad was niet in de basis en moest genoegen nemen met een invalbeurt.

Door dit verlies blijft de ploeg steken op 34 competitiepunten. De spanning in de competitie is nog aan top temeer dat WBC, die op de tweede plaats staat, in het Letitia Vriesde sport centrum in Coronie verloor van de thuisploeg West-United. Notch uit Moengo (plek 3 met 31 punten) is zondag op bezoek bij Transvaal die op de vierde plaats staat met 30 competitiepunten.