SLM vluchten vrijdag geannuleerd; Wamos Air ingehuurd
03 Mar 2018, 18:32
foto


De SLM heeft vrijdag haar vlucht PY 993 uit Amsterdam en PY 994 vanuit Paramaribo moeten annuleren. Bij het voorbereiden van de start van de SLM-vlucht naar Suriname bleek dat enkele leidingen van de Airbus defect waren geraakt. Dit komt door de zware vrieskou waar ook de luchtvaart in Nederland last van ondervindt, zegt de SLM.

Intussen heeft de SLM een Boeing 747 van Wamos Air ingehuurd. De vluchten van vrijdag en zaterdag zijn gecombineerd uitgevoerd vandaag. De verwachte aankomsttijd is vastgesteld op vanavond 20.30 uur. Vanwege de verplichte rusttijd voor de bemanning van de Wamos Air kan de terugreis pas zondag 4 maart worden uitgevoerd. Zoveel mogelijk passagiers van 2 en 3 maart zullen op deze vlucht worden vervoerd. De vertrektijd van deze vlucht is vastgesteld op zondag 4 maart om 21.30 uur.

De SLM deelt mee dat 'around the clock' wordt gewerkt om de SLM Airbus zo snel mogelijk weer operationeel te hebben om haar regulier vluchtschema op te pakken. Er zal voor worden gezorgd om passagiers die achterblijven, maandag worden vervoerd met een extra vlucht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May