Noersalim: Land centraal stellen brengt ons uit elke crisis
02 Mar 2018, 22:29
foto
Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken wordt besprenkeld met kleurstof in de Palmentuin.


“Wanneer we Suriname voorop stellen, dan zullen we uit elke crisis komen, uit elke financiële uitdaging. Want dat is wat ook is gebeurd en waar het Holi-feest symbool voor staat: het kwade is overwonnen door het goede. Dus we zullen ook eruit komen”, luidt de boodschap van minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken in verband met Phagwa.

De bewindsman was vandaag in de Palmentuin om de activiteiten in het kader van het Holi-feest bij te wonen. Dit feest markeert de overwinning van het goede over het kwade. “We kunnen daarbij de lijn doortrekken. Liefde overwint liefdeloosheid, eenheid overwint versplintering, en zo kunnen we doorgaan met die twee paradoxen: goed en kwaad. Het is belangrijk dat we in Suriname vandaag de dag stil blijven staan bij die boodschap, waarbij het kwaad daadwerkelijk overwonnen is door het goede. En het goede is ook die eenheid die we onderling moeten hebben om Suriname naar grotere hoogten te brengen”, zei Noersalim.

De bewindsman stelde dat het goede ook de positiviteit is die we moeten hebben naar elkaar toe. Hij merkte op dat "we de Almachtige dankbaar mogen zijn dat we in Suriname geen etnische en religieuze botsingen hebben, zoals in sommige delen van de wereld. We praten over hoe een moskee naast een synagoge staat, maar laten we dat niet alleen uitbeelden in vorm, maar ook in diepte van ons hart. We zijn gekomen uit vele delen van de wereld, maar uiteindelijk zijn we Surinamers. En als het om Suriname gaat, moeten we de handen in elkaar slaan. Zoals we nu met elkaar feesten, een ieder naast elkaar, laten we bij het opbouwen van het land de handen in elkaar slaan. Dan kunnen we onze verschillen en meningsverschillen hebben, en dat mag, want dat is democratie. We hoeven het niet altijd eens te zijn met elkaar, maar laten we Suriname centraal stellen”, luidt de oproep van de Biza-minister.

Noersalim betoogde dat Suriname genoeg mensen heeft met talent, alsook de resources. Hij zei dat Surinamers hardwerkende mensen zijn en dat is te merken, overal in de wereld. Volgens de bewindsman laten Surinamers positief van zich horen, waar ter wereld ze ook zijn. “Laten we dat in Suriname ook vasthouden en uitdragen”, sprak hij. Suriname is een multi-etnische, multiculturele en multireligieuze samenleving. Elke religie of denominatie heeft zijn eigen religieuze feestdagen. Als deel van de samenleving, als persoon, maar ook als minister van Binnenlandse Zaken, waaronder het beleidsgebied Religieuze Aangelegenheden valt, was minister Noersalim in de Palmentuin om deze dag samen met het volk te vieren. “De viering van Phagwa is vandaag de dag niet meer iets van alleen één specifieke bevolkingsgroep, maar wordt door de gehele Surinaamse natie beleefd”, zei de bewindsman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May