Premier Gonsalves werkt druk programma af in Suriname
01 Mar 2018, 00:41
foto
Premier Ralph Gonsalves van St. Vincent & the Grenadines wordt welkom geheten op de luchthaven, woensdagmiddag. Hij brengt een officieel bezoek aan Suriname. (Foto's: NII)


De premier van St. Vincent & the Grenadines, Ralph Gonsalves, zal vanmorgen samen met president Desi Bouterse een bezoek brengen aan de Centrale Markt. Hij is woensdagmiddag in Suriname aangekomen samen met vicepresident Ashwin Adhin nadat zij de Caricom-top voor staatshoofden en regeringsleiders hebben bijgewoond in Haïti.

Tijdens het officiële werkbezoek die Gonsalves brengt aan Suriname, zal de relatie tussen beide landen worden aangescherpt. De premier zal onder meer overleg voeren met president Bouterse over belangrijke mogelijkheden binnen agrocultuur, handelssector en het uitdiepen van de perspectieven van buitenlandse investeringen binnen de Caricom, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Gonsalves en Bouterse zullen het ook hebben over de resultaten van de Caricom-bijeenkomst. Rampenbeheersing en klimaatsverandering was een belangrijk onderwerp op deze bijeenkomst onder leiding van de Haïtiaanse president, Jovenel Moise, die de komende zes maanden voorzitter is van de Caricom. Tijdens de opening van de vergadering vroeg de secretaris-generaal van de Caricom, Irwin LaRocque extra aandacht voor veiligheid, bestrijding terrorisme en criminaliteit in de regio. Hij voerde aan dat criminaliteit en geweld steeds meer hun tol eisen. Een ander onderwerp op de bijeenkomst was toerisme en transport.

Premier Gonsalves zal later vandaag de launch van het project ‘Strengthening Female Entrepreneurship in Brokopondo, Wanica, Sipaliwini & Marowijne bijwonen en daarna een stop maken te Redi Doti in het district Para.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May