Kanhai leest OM de les in dubbele moordzaak
27 Feb 2018, 08:16
foto


De rechter zal op 23 april vonnis vellen in een dubbele moordzaak, waarin Arturo P. terecht staat. Hem wordt moord op Maria Martins Silva Da Silva (53) en Melvin Fraser (31) in het Oelemariegebied ten laste gelegd. Het drama voltrok zich op 28 juni 2016. Tegen de verdachte is levenslang geëist door het Openbaar Ministerie (OM). Op de zitting maandag werd een politieman als getuige gehoord. Raadsman van Arturo P., Irvin Kanhai, vindt dat door het Openbaar Ministerie niet hard is gemaakt dat er sprake is van moord. Hij voerde aan dat de zaak zeer slecht is onderzocht.

De verdachte heeft steevast ontkend dat hij de mensen om het leven heeft gebracht. De politieman die het onderzoek verricht heeft, zei dat slachtoffer Maria voor Arturo P. kookte en de was deed. De verdachte was die dag naar het kamp geweest om schone kleren op te halen. Hij verklaarde in slaap te zijn gevallen. Toen hij wakker werd, zag hij dat Maria dood naast hem lag. Hij liet de vrouw achter en ging naar de rivier om na te denken. Op gegeven moment kwam Fraser naar hem toe. De twee kregen een heftige woordenwisseling die eindigde in een dodelijke steekpartij.

Kanhai voerde aan dat zijn cliënt uit een noodsituatie heeft gehandeld. Hij is gestoken met zijn eigen mes. Volgens de raadsman had zijn cliënt geen motief om Maria te vermoorden. Volgens Kanhai had het onderzoek verder moeten gaan. De man van Maria had een motief, stelde de raadsman. Niet is onderzocht hoe het komt dat zijn cliënt bedwelmd was geraakt. De feiten zijn onvoldoende onderzocht. Hij vroeg de rechter om zijn cliënt vrij te spreken wegens gebrek aan bewijs in de zaak tegen Maria. Verder heeft hij volgens Kanhai uit een noodtoestand gehandeld in het geval van Fraser.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May