Tiener veroordeeld voor ontucht met 12-jarig meisje
27 Feb 2018, 00:54
foto


Henk H. (16) is maandag op de zitting gevonnist voor 8 maanden, waarvan vier voorwaardelijk. Hij kreeg een proeftijd van drie jaar. De verdachte die reeds in vrijheid was gesteld, hoeft niet in de bak. Kantonrechter Siegline Wijnhard vindt dat het bewijs is geleverd dat hij ontucht heeft gepleegd. Zij is meegegaan met de strafeis van het Openbaar Ministerie.

De rechter heeft ook in overweging genomen dat Henk H. eerder was aangehouden voor ontucht met hetzelfde slachtoffer. Het meisje is ook minderjarig. Om zijn leeftijd werd hij toen in vrijheid gesteld. Henk H. werd opnieuw aangehouden nadat hij weer in de fout ging.

Het meisje verklaarde tijdens de zitting dat zij vrijwillig met een vriend van Henk H. is meegegaan naar het vliegveld van Washabo. Daar werd zij betast. Eerder had zij verklaard seks met de veroordeelde te hebben gehad, maar hierop is zij terug gekomen.

Shantie Mangre die de verdachte bijstond, vroeg de rechter om haar cliënt niet te veroordelen. Zij voerde aan dat het meisje uit vrije wil ingegaan is op de uitnodiging. De rechter was het niet mee eens dat hier sprake is van medeplichtigheid. Zij wees erop dat het meisje slechts 12 jaar is. De rechter was het eens met het Openbaar Ministerie dat wettig en overtuigend bewijs is geleverd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May