Jaar van de Hond ingeluid met gunstige verwachtingen
16 Feb 2018, 00:00
foto
Het Jaar van de Hond loopt van 16 februari 2018 t/m 4 februari 2019.


Vandaag is het Jaar van de Hond begonnen, dat loopt van 16 februari 2018 t/m 4 februari 2019. De karaktereigenschappen van de hond, zijn van toepassing op de verwachtingen voor dit jaar. Trouw, vriendschap, eerlijkheid, waakzaamheid en betrouwbaar zijn de kenmerken voor dit jaar. Het Chinees Nieuwjaar is het belangrijkste feest voor Chinezen en is in Suriname verheven tot een nationale feestdag.

Het Chinees Nieuwjaar wordt voor de vierde keer in Suriname gevierd met een Tempelmarkt. Het tweedaagse feestelijk cultureel evenement met een braderie wordt gehouden op het terrein van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. De organisatie ligt in handen van de Suriname Chinese United Association (SCUA) en wordt ondersteund door de ambassade. Er zijn buitenlandse optredens van artiesten uit Beijing en Sichuan, zegt Jiang Xiaoyan, Deputy Chief of Mission op de Chinese ambassade. De activiteiten beginnen vanaf 14.00 uur. De officiële opening vindt in de avond plaats door president Desi Bouterse.

De artiesten uit de Volksrepubliek China zijn woensdag in Suriname aangekomen. Zij zullen vandaag en morgen op het KKF Beursterrein optreden. De delegatie heeft bij aankomst een beleefdheidsbezoek gebracht aan Cultuurdirecteur Elviera Sandie. De gasten zullen op de beurs verschillende presentaties hebben op het gebied van culinair, craft, acrobatiek, muziek, dans en ook diverse workshops verzorgen, samen met Surinaamse culturele groepen.

De Chinese astrologie is gebaseerd op de Chinese dierenriem, met twaalf tekens. Elk jaar komt een ander dier aan de beurt. Voorspeld wordt dat het Jaar van de Hond niet alleen gunstig is voor mensen die geboren zijn onder dit teken. De kenmerken die uitgaan van de hond, zullen van algemene invloed zijn. Hard werken en eerlijkheid worden ongetwijfeld beloond.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May