Abrahams: Meer dorpen in Boven-Suriname krijgen stroom
04 Feb 2018, 00:00
foto
First Lady Ingrid Bouterse-Waldring, bijgestaan door districtscommissaris Yvonne Pinas en Ramon Abrahams, stelt de elektriciteitscentrale in werking. (Foto: Leroy Troon)


Raadsadviseur Ramon Abrahams, vertegenwoordiger van president Desi Bouterse bij de ingebruikname van de energiecentrale te Pokigron, heeft aangegeven dat meer dorpen in Boven Suriname kunnen rekenen op 24 uur per dag stroom. Het zal niet bij Pokigron alleen blijven, verzekerde hij namens de president.

De hybride centrale van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) te Pokigron is officieel in gebruik genomen zaterdag. Ruim vierhonderd huishoudens en bedrijven zijn aangesloten op het elektriciteitsnet. Een deel van de energie die overdag wordt opgewekt, wordt opgeslagen in batterijen om deze ‘s avonds te gebruiken. Dit is het eerste pilot project van de EBS waarbij zonne-energie gebruikt zal worden om de gemeenschap te voorzien van elektrische energie.

Toen de lichten aangingen rond 19.30 uur barstte er een gejuich uit. De menigte toonde zich dolblij met dit historische moment. Pokigron had dagelijks ongeveer vijf uren stroom. Verwacht wordt dat de bedrijvigheid zal toenemen met 24 uur stroom per dag. Het ligt in de bedoeling meer dorpen te voorzien van continue stroom.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May