LVV verstrekt in vier dagen 30 visvergunningen
01 Feb 2018, 15:45
foto
Vissersboten worden geïnspecteerd op alle vergunningsvoorwaarden, alvorens de houder een nieuwe vergunning krijgt. (Foto: NII)


In vier dagen tijd zijn er 30 visvergunningen verstrekt aan Surinaamse Kust (SK) vaartuigen, de zogenaamde diepzeevissers. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij is op 29 januari begonnen met de uitgifte van nieuwe visvergunningen.

De boten voldoen aan de vergunningsvoorwaarden, hebben een geldig registratiebewijs en certificaat van deugdelijkheid van de boot van de Maritieme Autoriteit Suriname. Ook zijn ze in het bezit van het voorgeschreven food handlers certificaat van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg van de bemanningsleden. De vergunningsrechten zijn betaald en is elk vissersvaartuig die voldoet aan deze voorwaarden voorzien van een gele nummerplaat.

Alleen Visserij-inspecteurs van het onderdirectoraat Visserij zijn bevoegd om de nummerplaat aan de rechterzijde van de boot te bevestigen. Verliest een vaartuig de nummerplaat, dan zal de vergunninghouder veel meer moeten betalen voor een duplicaat, dat blauw is. Bij afgifte van de vergunning moet de vergunninghouder op de afgesproken aanmeersteiger zijn met zijn vaartuig. Bij de inspectie en bij de uitgifte worden foto’s gemaakt van de vissersboten. De vergunningen zijn afgegeven op het Visserij Centrum Commewijne, de Nenesteiger en het Visserij Centrum Bethesda.

Het ministerie begint morgen, 2 februari, met de uitgifte van de Binnenvaart fuiknet visvergunningen. De controles van de vaartuigen duren voort. Vaartuigen en hun vistuigen die terug zijn van de visvangst worden bijna dagelijks geïnspecteerd. In Nickerie, Coronie en Boskamp zijn er vorige week inspecties geweest. Het ministerie merkt op dat het aantal vergunninghouders die vragen om een her-inspectie gering is. De meest voorkomende tekortkomingen zijn dat de netten niet voldoen aan de voorwaarden en dat de naam niet is ingekerfd op het vaartuig conform de visserijvoorwaarden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May