VMS-voorzitter: Wij hebben ook oplossingen gezocht
01 Feb 2018, 00:00
foto
Pieter Voigt, voorzitter VMS.


Pieter Voigt, voorzitter van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS), zegt in gesprek met Starnieuws dat in de vier besprekingen met het Staatsziekenfonds (SZF) niet alleen over problemen is gesproken, maar ook naar oplossingen is gezocht. Hij benadrukt dat alles aan gedaan moet worden om kwaliteitszorg te kunnen garanderen aan de samenleving.

Aan de algemene ledenvergadering van de VMS is woensdagavond het resultaat van de in totaal twintig uren durende intensieve gesprekken met het SZF voorgehouden. De leden hebben op basis hiervan besloten de actie die vanaf 1 februari gevoerd zou worden op te schorten. Het SZF krijgt hierdoor de gelegenheid om de gemaakte afspraken netjes na te komen.

Voigt zegt dat over veel meer zaken is gesproken dan alleen zorgpunten vervat in de brief van de VMS. Door deze hele kwestie zijn mensen wakker geschud over het feit dat er wel degelijk een probleem is met de zorg. Het gaat niet alleen om geld, maar ook om het efficiënter maken van de zorg. Vanuit de regering zal meer geld moeten worden vrijgemaakt opdat kwaliteitszorg behouden kan blijven, benadrukt de voorzitter van de VMS.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May