Lijkwagen gedoneerd aan moskee Al Fatah
30 Jan 2018, 22:25
foto
De sleutels van de lijkwagen wordt door minister Soewarto Moestadja overhandigd aan het bestuur van moskee Al Fatah in Kampong Baru.


Kampong Baru en omgeving in district Saramacca hoeven geen lijkwagen meer vanuit Paramaribo huren. Het Het echtpaar Amatali-Rosan heeft een lijkwagen gedoneerd aan de moskee Al Fatah te Kampong Baru.

De lijkwagen zal worden ingezet voor het transport van overledenen van Kampong Baru en omliggende gebieden. Deze schenking zal de kosten omlaag brengen van de teraardebestelling van overleden in het gebied. Het transport van een overledene naar het lijkenhuis en bij de teraardebestelling vormt een hoge kostenpost voor families, aangezien de lijkwagen vanuit Paramaribo moet worden gedirigeerd. Met deze geste hoeft dat niet meer.

Minister Soewarto Moestadja en Firosh Abdoelaziz van de Surinaamse Islamitische Vereniging (S.I.V) bedankten het echtpaar voor de donatie. Volgens Moestadja demonstreert dit initiatief dat de samenleving niet altijd hoeft te wachten op de overheid. Via Moestadja overhandigde het echtpaar de autosleutel aan de voorzitter van het bestuur van Al Fatah.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May