Botopasi wint met 1-0 van Leo Victor
29 Jan 2018, 07:20

Het gaat minder goed met Leo Victor. De ploeg die een goede start kende bij de Eerste Divisie moest zondag haar meerdere erkennen in Botopasi. In de laatste wedstrijd werd de club uit Van Dijk met 1-0 verslagen door Botopasi.

De elfde speelronde van de eerste Divisie werd afgesloten met de wedstrijd tussen Leo Victor tegen Botopasi in het Franklin Essed Stadion. Het werd geen wedstrijd op niveau, zoals verwacht. Het spel werd op een gegeven moment sterk fysiek uitgevochten. Leo Victor begon goed aan de wedstrijd maar zakte naar mate de strijd vorderde terug. De eerste helft eindigde 0-0.

In de tweede helft was Botopasi de betere ploeg en trok ook de winst naar haar zijde, mede doordat de verdediging van Leo Victor steken liet vallen. Leo Victor zocht de aanvallen op maar de omschakeling naar verdediging bij balverlies was minder. Botopasi maakte met enkele counters goed gebruik hiervan. De kwaliteit was minder doordat er vaker zwaar fysiek werd gespeeld.

Het was eerst Illunga Eduards die na een voorzet op rechts met het hoofd vlak in de doelmond van Serginho Profijt miste. Duidelijk was dat er een doelpunt in de lucht hing bij Botopasi. In de laatste minuten van de strijd besliste Roché Emanuelson het lot. Hij kreeg de bal op links aangespeeld. Met het linkerbeen haalde hij even binnen de 16 meter hard diagonaal uit op het doel. De vingertoppen van doelman Profijt waren niet genoeg om het leder te stoppen:1-0.

De strijd was hiermee gestreden en zo pakt Botopasi de drie punten en tweede winstpartij op rij. Leo Victor zakt naar de zesde plaats op de ranglijst. Nummer vier en vijf zijn voor Transvaal en Inter Moengo Tapoe. Beide ploegen kennen momenteel een opleving binnen de competitie.
De kop drie uit deze competitie wordt gevormd door WBC, Robinhood en Notch met respectievelijk 25, 24, om 21 punten.