Speler Santos zwaar gestraft door Tuchtcollege SVB
27 Jan 2018, 06:20
foto


Het Tuchtcollege van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft de speler Gerold Leysner van voetbalclub Santos zwaar gestraft. Hij kreeg een speelverbod voor het resterende voetbalseizoen 2017-2018 en het gehele voetbalseizoen 2018-2019”. Deze straf geldt ook voor alle wedstrijden die gehouden worden onder leiding van de SVB. Ook moet de speler een geldboete betalen van SRD 1000 binnen 14 dagen of subsidiair 2 maanden verlenging van het speelverbod.

De speler was niet aanwezig om de straf opgelegd door het Tuchtcollege, onder leiding van Keshopersad Gangaram Panday, aan te horen woensdag. Hem is ten laste gelegd natrappen van de tegenstander, beledigen en trappen van de arbiter.

Leysner had een tegenstander die probeerde tijd te rekken, door voor de bal te staan en te hinderen dat er een vrije trap genomen kan worden, van de bal getrapt en deze afgepakt. Voor deze daad werd hij van het veld gestuurd met een rode kaart. De speler was het niet eens met deze beslissing, maar werd door teamgenoten van het veld gestuurd.

Nadat de arbiter de wedstrijd had afgefloten, rende de Leysner onopgemerkt het speelveld op en trapte hem. De speler werd wederom door zijn medespelers weggevoerd van het speelveld.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May