SZF zal VMS opnieuw uitnodigen voor overleg
26 Jan 2018, 11:11
foto


De situatie die is ontstaan tussen de VMS en het SZF na​ar aanleiding ​v​an​ een ingezonden reactie op Starnieuws van Drs. H. Hasrat, ​in reactie op een stuk van een DNA-lid, ​wordt als betreurenswaardig ervaren door het SZF. Nadat de VMS op 10 ​januari jl. een brief had gestuurd naar het SZF​, heeft het SZF de ​VMS ​uitgenodigd voor het voeren van gesprekken. Er zijn twee gesprekken gevoerd, waarvan het tweede vrij technisch was.

De zaken die de VMS heeft aangehaald en welke hebben geleid tot de aangekondigde ​actiedreiging per 1 februari a.s.​, zijn ​daarbij ​uitvoerig besproken en ​hiervoor ​zijn ​oplossingsmodellen aangedragen die de VMS ​zou​ meenemen naar haar ALV​, afhankelijk van de laatste gespreksronde(n)​. ​Echter, voordat het derde gesprek zou plaatsvinden​,​ verscheen het bewuste artikel van Drs​.​ Hasrat​. Hieraan heeft ​de VMS aanstoot genomen​, op grond waarvan zij het derde gesprek met het SZF heeft afgezegd. ​

D​e voltallige directie​ van het SZF wenst te benadrukken dat ​het ​geenszins ​de bedoeling is van het SZF om via de media de medisch ​specialisten​,​ of wie dan ook​,
​in een kwaad daglicht te stellen, immers elke specialist heeft zijn eigen verantwoordelijkheid tegenover de zorgverzekeraar/zorgverzekeringsinstantie en andersom heeft die ook haar verantwoordelijkheid tegenover de dienstverlener en de verzekerde.

Het SZF wil gaan voor oplossingen​ en​ zal de VMS wederom uitnodigen voor overleg ​om ​het pad ​te ​vervolg​en​ t​er​ afronding van de technische zaken welke moeten leiden tot normalisatie van de situatie. Wij hopen dat de VMS ​zal​ ingaan op de uitnodiging van het SZF tot hervatting van de gesprekken​, in het belang van alle betrokkenen en niet in de laatste plaats van alle SZF-verzekerden​.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May