Minister Pengel lost liever probleem op dan DNA inlichten
25 Jan 2018, 18:32
foto
Regeringscoördinator in DNA, minister Soewarto Moestadja. (Foto: Raoul Lith)


Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid heeft ervoor gekozen om liever te werken aan het oplossen van het probleem, dan om naar De Nationale Assemblee te gaan voor het geven van uitleg over acute situatie in de gezondheidszorg. Bij het begin van de vergadering over naturalisatie had Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) via Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd om actuele informatie. De Vereniging van Apothekers hebben in navolging van de Vereniging van Medici in Suriname aangegeven dat de dienstverlening aan verzekerden van het Staatsziekenfonds (SZF) in gevaar is.

Oppositieleden Mahinder Jogi (VHP), Patricia Etnel (NPS), Ingrid Karta-Bink (PL), Diana Pokie (ABOP) en Carl Breeveld (DOE) waren niet te spreken over dat de minister niet eens vijf minuten naar De Nationale Assemblee kon komen voor het geven van de informatie. Celsius Waterberg (BEP) en NDP-fractieleider André Misiekaba zeiden dat het probleem niet van vandaag is. Misiekaba gaf aan dat de regering, via minister Soewarto Moestadja, om ruimte heeft gevraagd om het probleem op te lossen.

Simons gaf aan dat zij ook constant de vinger aan de pols houdt. Zij had ook vernomen dat de minister in vergadering was met het SZF. Zij is blij dat minister Moestadja die mededeling heeft gedaan. Simons merkte op dat om de acute situatie zij de fracties de ruimte heeft gegeven om bij interruptie vragen te stellen. Tijdens de begrotingsbehandeling kunnen volgens haar de financiële kwesties aan de orde worden gesteld.

Jogi voerde aan dat de oppositie een brief heeft geschreven om een spoedvergadering over de gezondheidssituatie. Er is veel ruis in de gemeenschap. Breeveld wil ook dat de regering informatie verstrekt over het resultaat van het onderzoek dat naar de dood van de zes baby's in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo gedaan is door de PAHO.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May