President moet doemdenkers kleine NPS negeren
06 Jan 2018, 08:38
foto


De NPS heeft wijselijk ingezien dat de uitspraken van haar voorzitter buiten de orde en a-nationaal waren. In hun tegenreactie op de reactie van de fractieleider van de NDP op die uitspraken, heeft de NPS met geen woord gerept over de zeer misplaatste uitspraken van Gregory Rusland. Dat is pas afleiding! Na haar voorzitter maakt dus ook de NPS een valse start in 2018. Je moet toch tenminste staan achter wat je zegt en het proberen te verdedigen? In plaats van dat te doen, verzanden de NPS en haar voorzitter in een politiek bijeen geraapt populistisch verhaal. De discussie over de zeer uitdagende sociaal-maatschappelijke en financieel-economische situatie in het land is thans onder de hamer in DNA (begrotingsbehandeling). Binnen niet al te lange tijd zal de verdaagde begrotingsbehandeling worden voortgezet, dan zal de NDP via haar fractie in DNA verder ingaan op de situatie in het land. De NDP benadrukt echter dat wat de NPS in haar tegenreactie op de fractieleider van de NDP bespreekt, niet het punt van discussie was, en zal zich daarom ook niet laten afleiden.

Rusland slaat de plank totaal mis
Op Starnieuws van 3 januari jl. onder de kop: 'Geen goed signaal naar investeerders' reageert Rusland op de nieuwjaarsrede van de president Bouterse. Een citaat uit de passage uit het artikel: NPS-voorzitter Rusland vindt dat het niet kan dat president Desi Bouterse in zijn nieuwjaarstoespraak aankondigt dat hij opnieuw om de tafel wilt gaan zitten met de multinationals over meer inkomsten voor de staatskas. “Wanneer je onderhandelt, zul je rekening vooraf moeten houden met al dat soort zaken. Wat je verwachtingen zijn, moet je verwerken in de overeenkomst. Je kan niet midden in de show komen zeggen van ‘je hebt meer verdiend en ik wil meer hebben.’ Dat is onvoorspelbaar gedrag en het is zeker geen goed signaal naar investeerders die naar Suriname willen komen,” zegt Rusland aan Starnieuws. Tot zo ver een passage uit het artikel op Starnieuws waarin de NPS voorzitter aan het woord kwam.

Fractieleider Misiekaba wijst Rusland terecht
De fractieleider van de NDP reageerde daarop door terecht het volgende te stellen. Wij citeren uit Starnieuws van 5 januari, onder de kop: “NPS moet haar voorzitter tot orde roepen,” het volgende: “Het siert de NPS-voorzitter niet om woordvoerder te spelen voor de goud multinationals en de uitspraken van Bouterse over het meer willen halen uit de goudindustrie in een politieke sfeer te brengen. De president stelde duidelijk dat in nauwe samenspraak met de goudpartners op zakelijke wijze zal worden gekeken naar mogelijkheden binnen het kader van de overeenkomsten om meer eruit te halen voor ons land en volk. Wat is verkeerd aan dat voornemen?” “Heeft de president geen gelijk als hij stelt dat de rijkdommen van het land zijn? Wat is er fout aan om de partner midden in de show te vragen om samen een sap te drinken en te praten? De president heeft op geen enkele wijze een verkeerd signaal gegeven aan ondernemers.” Tot zover het citaat.
Zoals eerder gesteld is de NPS niet ingegaan op het punt van discussie. Simpelweg omdat ze begrijpt dat de uitspraken van Rusland a-nationaal en totaal misplaatst waren.

NDP de enige nationale partij in Suriname
De NDP moet de NPS wel complimenteren, dat zij snel heeft ingezien dat de eerste tegenreactie op haar fractieleider een lachertje was. Er is daarom op dezelfde dag snel weer geschreven onder de naam NPS-structuren, waarbij met vliegwerk is getracht een antwoord te formuleren op de statement van fractieleider Misiekaba. Waar de NPS in haar eerste antwoord nog stelde dat zij geen boodschap had aan Misiekaba, is in het tweede antwoord duidelijk dat de korte, maar krachtige reactie van Misiekaba op Rusland wel gedegen beantwoord moest worden. Helaas is dat toch niet gelukt.

De NPS-structuren stellen onder meer het volgende: “de NPS is dé nationale partij die de belangen van de Surinaamse bevolking steeds voorop stelt.” Een grotere grap bestaat er niet! De enige partij die in Suriname met recht kan zeggen dat zij een nationale partij is, is de NDP. Laten we enkele indicatoren noemen, waarop deze opvatting is gebaseerd.
1. Als individuele partij is de NDP erin geslaagd om de verkiezingen van 2015 van de reuze V7 combinatie te winnen en 26 zetels in de wacht te slepen. De NPS heeft slechts 2 DNA leden!
2. De NDP heeft kandidaten in alle 10 kiesdistricten van het land gesteld en heeft uit alle 10 districten leden in DNA. Geen enkele andere partij heeft dit kunnen doen. NPS heeft slechts in Paramaribo DNA leden.
3. In de fractie van de NDP zijn alle etnische groepen van Suriname (Inheemsen, Marrons, Creolen, Gemengd, Chinezen, Hindostanen, Javanen enz.) vertegenwoordigd. De twee DNA leden van de NPS zijn Creolen.
4. De fractie van de NDP bestaat uit alle sociale klassen. Rusland en Etnel worden tot de elite klasse gerekend.
5. De NDP heeft structuren in alle ressorten van het land. De NPS heeft dat niet.
6. De fractie van de NDP herbergt haast alle geloofsrichtingen van Suriname. We kunnen dat niet zeggen van de NPS. Welke partij is dan dé nationale partij? De NDP hoort graag op basis van welke indicatoren de jos’ josi NPS zichzelf rekent tot dé nationale partij.

NPS leert het maar niet
Het Surinaamse volk deelt de opvatting van de NPS dat zij haar belangen steeds voorop stelt, niet! Als het volk eens was met de NPS dan zou de NPS nu de grootste partij, of een van de grotere partijen zijn in het land. Thans is de NPS juist een van de kleinste partijen in Suriname, met slechts 2 zetels in DNA. Zelfs PL is groter geworden dan de NPS. De NDP herinnert aan de vele stonfutu’s die de NPS in de afgelopen 4 jaren hebben verlaten. Ook zij geloofden niet meer in de gemarginaliseerde NPS en hebben hun heil ergens anders gezocht. Om enkele te noemen: Ronald Hooghart, Murwin Leeflang, Sunil Oemrawsingh, Armand Zunder, Patrick Kensenhuis enz. Ook is de NPS veel van haar traditionele bolwerken in stad, district en binnenland aan het verliezen aan een partij die zij rekent tot een van haar partners. De NDP begrijpt de politieke frustraties van de NPS, echter zullen die problemen niet opgelost worden door af te geven op de NDP en haar leiders. Ondanks de zware politieke dreun die de NPS kreeg bij de verkiezingen van 2015, heeft zij namelijk nog steeds niet geleerd dat schelden op de NDP en haar exponenten, de NDP alleen maar groter heeft gemaakt en maakt. Als de NPS doorgaat om haar interne politieke problemen te negeren en/of de NDP steeds als zondebok voor die problemen aan te wijzen, zal zij na 2020, maximaal 1 zetel in DNA hebben en bitter blijven huilen in de oppositie banken.

NDP ondersteunt president Bouterse in zijn voornemen
Business Partners behoren altijd met elkaar te praten, voor de show, midden in de show en zelfs na de show. De NDP staat daarom achter de president als hij stelt dat hij meer uit de gouddeals wilt halen voor het volk. Ze zal elk plan van de president die dit mogelijk moet maken, krachtig ondersteunen. De NDP hoopt dat de NPS-voorzitter en de NPS-structuren terug zullen komen op hun a-nationale schreden en de president ook hierin zullen ondersteunen.

NPS weet niet wat er internationaal gebeurt
In een artikel dat op 5 januari 2018 op News Source onder de kop: “Breaking: Exxon set to announce another major oil discovery in Guyana’s waters,” verscheen, staat in de laatste alinea het volgende: “Just last Friday, the Government released its contract with the oil company. The contract was originally signed in 1999, but the current government has made some changes to ensure more benifits for Guyana.” Waarover praat de NPS dan? En welke belangen behartigt de NPS precies?

President moet zich niet laten afleiden door jos’ josi’s
De NDP adviseert president Bouterse om met de partners weer te kijken naar de gouddeals en niets na te laten om het uitgesproken voornemen waar te maken. Hierbij vraagt zij met klem aan de president om zich niet te laten afleiden door de met oogkleppen rondlopende en kortzichtige doemdenkers van de jos’ josi NPS en haar zwaar gehavende structuren.

De Nationale Democratische Partij
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May