Pengel verwacht na weekend oplossing schoolvervoer
06 Jan 2018, 06:42
foto
Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid neemt nu ook waar op Onderwijs. (Foto: Raoul Lith)


Minister Patrick Pengel (Volksgezondheid) die sinds vrijdag belast is met de waarneming op Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zal zich ook buigen over het probleem met schoolvervoer. De Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS) heeft vrijdag geen kinderen naar school vervoerd. De OBS is niet uitbetaald over december en heeft de afgesproken verhoging van 40% ook niet ontvangen. Dit moet met terugwerkende kracht plaatsvinden.

Op een persconferentie vrijdag, belegd door vicepresident Ashwin Adhin, is aangegeven dat minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie belast is met vervoersaangelegenheden. Dit geldt nu ook voor schoolvervoer. Pengel merkt op dat hierdoor eenduidigheid is vanuit de overheid op het transportgebeuren.

De OBS en Miranda hebben nog geen gesprek met elkaar gehad. De bewindsman is uitstedig. Pengel zal dit weekend zich verder met zijn collega buigen over het vraagstuk. Hij verwacht dat er een oplossing wordt bereikt. Vooral kinderen uit districten en het binnenland zijn de dupe van deze kwestie. Minister Miranda stelt dat er veel ongeregeldheden zijn in de routes. Hij wil dat er eerst klaarheid hierin wordt gebracht.

De OBS-leden hebben een motie aangenomen. Zij stellen dat de dienst pas zal worden hervat als er betaald wordt. Secretaris Radjesh Orie van OBS geeft aan dat de leden geen geld hebben om te tanken en geen onderhoud kunnen verrichten aan hun bussen en boten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May