Feestvierders maken zich niet druk om de regen
31 Dec 2017, 14:49
foto
In de binnenstad heerst er een gezellige drukte. Mensen maken zich niet druk om de regen. (Foto's: René Gompers)


In de stromende regen wordt er gefeest in de binnenstad van Paramaribo. De mensen laten zich niet tegenhouden door de regen. Het is behoorlijk druk in de binnenstad. "Het is geweldig dat iedereen gewoon geniet en zich niet druk maakt om de regen. It's a wet party", zegt een vrouw die ondanks haar paraplu toch nat is geworden.

Het feest begon met de pagara estafette. Sommige bedrijven hadden de pagara in plastic gewikkeld. De brandweer, politie en andere veiligheidsmensen hebben ervoor gezorgd dat het afschieten van het vuurwerk ordelijk is verlopen. De massa werd goed op een afstand gehouden.

Op verschillende podia treden muziekgroepen op. Tussen de massa zijn er ook veel toeristen. "Het is veel mooier dan ik had gedacht. Het is gewoon waanzinnig leuk," zegt een toerist die voor het eerst in Suriname is. Hij had veel gehoord over de owru yari viering, maar deze heeft zijn verwachtingen overtroffen.

De meeste mensen zijn even de zorgen van het jaar vergeten. "Vandaag vieren wij feest. Het is oudjaar. Wij verwachten dat het volgend jaar veel beter zal gaan," zeggen de meeste mensen. Elkaar uitbundig een goed jaar toewensend, wordt er vrolijk in de regen gefeest.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May