Regering wil rekenschap van St. Vincentius Ziekenhuis
30 Dec 2017, 03:28
foto


Het ministerie van Volksgezondheid zal de directie van het St. Vincentius Ziekenhuis ontbieden om te vernemen welke planning gemaakt zal worden om de medewerkers die geen salaris hebben ontvangen, op te lossen. Het Staatsziekenfonds (SZF) heeft bijkans SRD 2 miljoen overgemaakt aan het ziekenhuis, conform de declaraties. De regering betreurt het ten zeerste dat het St. Vincentius Ziekenhuis de salarisbetalingsverplichting aan zijn personeel niet is nagekomen over de maand december.

De bedragen die zijn overgemaakt zijn schriftelijk bevestigd door de diverse ziekenhuizen aan het SZF in een apart schrijven. Het SZF heeft op 20 december overleg gevoerd met het Nationale Ziekenhuisraad (NZR) over de betalingen over december. Met vereende inspanning van alle actoren, de ministeries van Volksgezondheid, Financiën en het SZF zijn op 21 december de stortingen verricht geheel volgens de ingediende declaraties en afspraken gemaakt in NZR verband, laat Volksgezondheid optekenen via het Nationaal Informatie Instituut.

Het blijkt dat de directie van het St. Vincentius Ziekenhuis gekozen heeft om met deze verkregen stortingen eerst de kerstgratificatie uit te betalen en voorbij te gaan aan de verplichting om de salarissen over december veilig te stellen. Nu wordt de indruk gewekt alsof het wederom de regering is die in gebreke is gebleven terwijl zulks ver bezijden de waarheid is, stelt de directie van het SZF.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May