Verhoging grondhuur ook in verkiezingsprogramma VHP
29 Dec 2017, 08:26
foto
Een van de vele actiepunten die de VHP opgenomen heeft in haar verkiezingsprogramma is verhoging van de grondhuur.


VHP heeft in haar programma 2015-2020 staan dat diverse verhogingen zullen plaatsvinden na verkiezingswinst. Een van de maatregelen is verhoging van grondhuur. "Het is heel hypocriet en opportunistisch om nu kritiek te leveren op het voornemen van de regering om grondhuurtarieven te verhogen," zegt een oplettende lezer aan Starnieuws.

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) heeft tijdens de behandeling van de begroting de regering opgeroepen om het voorstel voor verhoging van grondhuur in te trekken. Hij benadrukte dat vooral landbouwers de dupe van deze maatregel zullen worden. Ook de industriële productie wordt op deze manier niet gestimuleerd.

"Wij hebben moeite met de wijze en het moment van de invoering en de hoogte van de voorgestelde verhogingen. Zulke aanpassingen dienen te worden doorgevoerd wanneer er sprake is van behoorlijk bestuur, waardoor het niet vernietigend werkt naar de productie en agrarische sector toe. Wij hebben ook moeite met de bestemming van de inkomsten en wel een consumptieve dekking van een begrotingstekort," zegt het VHP hoofdbestuur om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

De VHP is bezig met deskundigen een studie te maken over het moment van de verhoging en zal met voorstellen komen. "Elke maatregel heeft een positief en een negatief gevolg. Bij het doorvoeren van zo'n maatregel moeten de positieve gevolgen overheersen. Op het moment dat de negatieve gevolgen overheersen breng je in dit geval de al kwakkelende economie nog verder naar de filistijnen," meent de VHP-leiding.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May