's Lands Hospitaal vraagt steun voor meerlingen
26 Dec 2017, 14:33
foto
De ouders van de drieling samen met het personeel van de Couveuse afdeling. (Foto: 's Lands Hospitaal)


In 's Lands Hospitaal zijn dit jaar tot nu toe een drieling en 27 tweelingen geboren. De drieling werd op de kerstdagen gepresenteerd aan de samenleving in bijzijn van vader Kenneth Ajaiso (34). Op 19 december is Isabel Majoko (32) bevallen van een drieling, 2 meisjes en een jongen. Opmerkelijk is dat het om de 2e meerling binnen dit gezin gaat. Zes jaar geleden beviel Majoko reeds van een tweeling; een jongen en een meisje. Daarvoor had het gezin al twee kinderen en telt nu in totaal zeven kinderen.


Moana zag als eerste het levenslicht om 07.40 uur en weegt 1460 gram. Het betrof een spontane bevalling geleid door de verloskundige gezusters, Bell en Bohr-Bell. De twee andere baby’s kwamen via een keizersnee, uitgevoerd door de gynaecoloog Oliver Ramkhelawan, ter wereld. Morano werd om 8.15 uur met een gewicht van 1490 gram geboren, en Johanna, vernoemd naar oma van moederszijde, een minuutje later; zij weegt 1550 gram.
Eerder deze week schonk Consuela Afoema het leven aan een tweeling; jongen (Livio) en meisje (Obienta). Moeder en kinderen verkeren in goede gezondheid.

Met deze kennismaking wordt ook aandacht gevraagd van de gemeenschap om gezinnen van meerlingen en in het bijzonder dit nieuwe trio te ondersteunen.
Voor wat de kerstdagen betreft noteerde de Verloskamer 4 kinderen op eerste kerstdag (2 jongens en 2 meisjes) en 3 voor tweede kerstdag (2 jongens en 1 meisje). Voor vandaag worden nog twee bevallingen verwacht, meldt 's Lands Hospitaal.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May