Fifa certificaat voor Basisjeugdscheidsrechter Regio West
25 Dec 2017, 11:48
foto
De jongeren met hun certificaat van de training Basisjeugdvoetbalscheidsrechter.


23 jongeren uit Coronie, Wageningen en Nieuw Nickerie hebben de training Basisjeugdvoetbalscheidsrechter gevolgd en hebben hiervoor een certificaat ontvangen. De technisch directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Bis Kali, zegt dat deze jongeren ingezet zullen worden om de voetbalwedstrijden van de Domestic League te leiden. Dit is een voetbaltoernooi voor jongeren waarbij talenten ontdekt kunnen worden. Het is een forum voor hen die niet zijn aangesloten bij een voetbalvereniging maar ook kwaliteiten beschikken.

Tussen de jongens zijn er vier meisjes die de training ook hebben gevolgd. De trainingen werden verzorgd door Hedwig Vinkwolk en Jagny Anderson namens de Fifa. Vinkwolk vindt de groep enthousiast en leergierig en is bereid, als er animo is, de jongeren verder te begeleiden tot volwaardige arbiters. De Domestic League vloeit voort uit een samenwerking tussen de SVB, de ministeries van Sport en Jeugdzaken en Onderwijs, Wetenschap & Cultuur. Het gaat om een naschoolse activiteit, waarbij de scholieren 's middags getraind worden door de leerkrachten Lichamelijke Opvoeding. Zij zullen competitiewedstrijden spelen tegen andere scholen van dezelfde leeftijdsgroep (U-15). Die wedstrijden zullen in het weekend gespeeld worden. Speciaal voor deze wedstrijden is de training voor de jeugdvoetbalscheidsrechters afgedraaid.

Deze 23 tieners die de training met goed gevolg hebben doorlopen, kunnen op latere leeftijd, als zij de 18 gepasseerd zijn, zich verder bekwamen in het vak. Hierdoor kunnen zij makkelijk de aansluiting vinden om de scheidsrechtersopleiding te volgen. Het Domestic League programma traint ook de begeleiders van dit project. Zij zullen van 3 – 6 januari een training onder leiding van een Fifa instructeur volgen in het Emile de La Fuente sportcentrum in Paramaribo.

Aan deze Domestic League Regio West doen vanuit Nieuw Nickerie zeven scholen mee, terwijl er voor Wageningen en Coronie twee scholen zullen participeren. De voorzitter van de SVB sectie jeugd, Guilliano Snip, geeft aan dat door de Domestic League naar de districten te brengen aan decentralisatie wordt gedaan. Hij roept de ouderen op om de jongeren te stimuleren te sporten zodat er geen verveling ontstaat bij hen omdat zij niets te doen hebben.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May