Verdachte beroving sportcafé gearresteerd
24 Dec 2017, 20:46
foto


Clyde N., alias 'Sheik' is aangehouden door het Arrestatie Team (AT) van de politie. Hij wordt ervan verdacht met vier of meerdere kompanen op 19 november een gewapende beroving bij een Sportcafé op de kruising van de Munder- en de Kwattaweg te hebben gepleegd. Hij is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het onderzoek. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is aan hij ingesloten.

Onder bedreiging van vuurwapens werden de ondernemer en de kassierster beroofd van bel- en kraskaarten en een geldbedrag. Ook de schoudertas van de vrouw met vreemde valuta werd weggenomen. Na de daad liepen de rovers naar buiten, rukten een halsketting van een klant weg en verlieten de plek in een grijs voertuig.

Een medewerker van een speciale eenheid zette de achtervolging in en schoot op het voertuig om de verdachten tot stoppen te dwingen. De bestuurder die met een hoge snelheid reed om aan de aanhouding te ontkomen, veroorzaakte daarbij een aanrijding met twee voertuigen en botste vervolgens tegen een schutting. De rovers stapten uit de auto en renden verschillende richtingen op.

Het levenloze lichaam van de bestuurder Roche de Link (28) werd bij aankomst van de gemengde eenheden met verwondingen in het voertuig aangetroffen. Hij bleek een bekende van de politie te zijn. De auto waarmee de rovers de daad hebben gepleegd is vermoedelijk van diefstal afkomstig. De kentekenplaten die bevestigd zijn op het voertuig bleken eerder te zijn gestolen van een voertuig dat in de omgeving van het Academisch Ziekenhuis stond geparkeerd. De aangifte hiervan is op 31 oktober gedaan, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May