Boek Alihusain opgenomen in Bibliotheek Vredespaleis
25 Dec 2017, 08:27
foto
Rudie Alihusain met zijn boek in de Bibliotheek van het Vredespaleis in Den Haag.


Het boek van de voormalige diplomaat van Suriname, Rudie Alihusain, getiteld Een Glimp van de Surinaamse Buitenlandse Politiek 1975-2015, is opgenomen in de één miljoen tellende boekencollectie van de Bibliotheek van het Vredespaleis.

Deze Bibliotheek omvat de grootste collectie boeken ter wereld op het gebied van het Internationale Recht. Daarnaast bevat deze collectie ook literatuur op het gebied van Internationale Betrekkingen en Diplomatie, de context waarbinnen het Internationale Recht functioneert.

Het Vredespaleis is de zetel van het Internationaal Gerechtshof, het hoogste gerechtelijke orgaan van de Verenigde Naties. Van de zes belangrijkste organen van de Verenigde Naties is het Internationaal Gerechtshof het enige dat buiten New York, in Den Haag, is gevestigd.

Het Instituut voor Maatschappij Wetenschappelijk Onderzoek van de Anton de Kom Universiteit heeft het het boek uitgegeven. In chronologische volgorde verdeeld over tien hoofdstukken heeft de auteur geprobeerd de buitenlandse politiek van de Republiek Suriname weer te geven, waarbij aandacht is besteed aan de aandrijfriemen van die politiek, de belangrijkste zaken ervan en de actoren die daarin een rol hebben gespeeld.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May