Wedstrijd voor naam jongerenplatform uitgeschreven
22 Dec 2017, 18:34
foto
Minister Joan Dogojo doet met een leerling van de Christus Koning school de kick-off van de wedstrijd. (Foto: NII)


Naam, logo en jingle voor een op te richten jongeren platform zullen door jongeren zelf worden bedacht. Het startsein voor de inzendingsactie is deze week op de Christus Koning school gegeven. Minister Joan Dogojo van Sport– en Jeugdzaken was op deze school en heeft samen met een leerling de poster opgeplakt voor de kick-off.

Jongeren tussen zestien en vijfentwintig jaar, kunnen in de periode van 19 december tot en met 10 januari 2018 een creatieve naam, jingle en logo bedenken en indienen bij het ministerie. De beste inzender krijgt een prijs. Dogojo heeft de jongeren opgeroepen om te participeren aan dit voortraject, maar ook hun ondersteuning te geven wanneer het platform er eenmaal is. “Het is belangrijk dat jongeren actief participeren bij het uitstippelen en uitvoeren van beleid dat van belang is voor hen”, benadrukte zij.

Het platform zal bestaan uit jongeren tussen de zestien en vijfentwintig jaar. De focus van het platform is gebaseerd op het begeleiden, motiveren en uitvoeren van activiteiten die bijdragen aan de ontwikkeling van de jeugd. Dit moet resulteren in actieve jongerenparticipatie in de gemeenschap. Alle activiteiten van het platform zullen aansluiten op het beleid van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken dat de coördinerende rol vervult met betrekking tot het jeugdbeleid, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May