Honduras: Verslagen presidentskandidaat accepteert dialoog
20 Dec 2017, 12:14
foto
Salvador Nasralla zegt dat Juan Orlando Hernández illegaal aan de macht is in Honduras. (Foto: AFP)


De verslagen kandidaat bij de presidentsverkiezingen in Honduras heeft een uitnodiging voor gesprekken met president Juan Orlando Hernández aanvaard. Salvador Nasralla eiste een nieuwe verkiezingen en beschuldigde zijn rivaal van het manipuleren van de stembusgang.

Hernández is na een gedeeltelijke hertelling van de stemmen, zondag als overwinnaar uitgeroepen. In weken van gewelddadige straatprotesten tegen het resultaat zijn veertien mensen omgekomen.

In een televisietoespraak heet Hernández opgeroepen tot dialoog met de oppositie om vrede te brengen in het land. "Als president-elect, steek ik mijn hand uit en sta ik open om aandachtig naar anderen te luisteren om een nationaal akkoord te bereiken voor vrede en veiligheid voor alle burgers van de republiek," zei hij.

De oppositiealliantie heeft gedreigd een juridische klacht in te dienen tegen het besluit van het verkiezingsgerecht van Honduras om de overwinning Hernández te bevestigen. Nasralla heeft opgeroepen tot een nieuwe stemming onder toezicht van internationale waarnemers, met het argument dat Hernández illegaal aan de macht is. Hij heeft de internationale gemeenschap ook gevraagd om de hulp aan de regering op te schorten totdat het geschil over de verkiezingen is opgelost.

"Wat goed dat ik geroepen word voor een nationale dialoog en ik zal dit natuurlijk accepteren," vertelde Nasralla aan een in de VS gevestigde Hondurese tv-zender. "Alle dialoog is welkom en met veel plezier zal ik 's morgens aankomen en we kunnen er' s middags aan beginnen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May