Tsang geen voorstander verkoop overheidsgebouwen
20 Dec 2017, 10:12
foto
Het gebouw van Regionale Ontwikkeling aan de Van Rooselveltkade is een van de panden die wordt afgestoten. (Foto: gov.sr)


Diverse Assembleeleden van oppositie én coalitie hebben bezwaren aangekaart tegen verkoop van overheidspanden. Het verkopen betekent volgens Assembleelid Stephen Tsang (NDP) eenmalige inkomsten binnenhalen. "Ik ben geen voorstander van verkopen van panden, hooguit verkoop van het gebruiksrecht," zei de volksvertegenwoordiger. Ook zijn fractiegenoot Keshopersad Gangaram Panday vindt het verkopen van overheidspanden geen goed idee.

Assembleelid Diana Pokie (ABOP) wilde weten om hoeveel gebouwen het gaat die de regering wil verkopen. Waar zullen de ambtenaren worden gehuisvest wanneer de panden worden afgestoten. Zij haalde aan dat nu gebouwen verkocht gaan worden om later weer panden te huren. Zij vroeg om een onderbouwing. Volgens het Assembleelid doet de regering uit het hoofd zaken, zonder een gedegen studie.

Tsang voerde aan dat er weinig ondernemers zijn die zulke hoge bedragen willen neertellen in deze tijd van crisis, laat staan de panden kopen en dan kapitaal ertegenaan gooien om deze te exploiteren. "Ik wil voorstellen om het verhuren te overwegen. Indien er niet voldoende middelen zijn om de panden te renoveren, kunt u altijd een public private overeenkomst aangaan waarbij de huurder de renovatie doet en daarvoor voor een bepaalde periode, ik noem misschien 20 jaren tegen een lage huur daar mag opereren. U krijgt directe inkomsten, de panden worden gerenoveerd, en de mensen kunnen gauw beginnen te ondernemen. De economie komt op gang," zei Tsang.

Volgens het Assembleelid proberen in nagenoeg alle landen in de wereld overheden 'prime property' terug te krijgen in de boezem van de Staat. Tsang stelde voor om deze niet uit handen te geven. Nagenoeg de gehele oppositie vroeg ook om een onderbouwing van de voornemens van de regering. De begrotingsbehandeling wordt donderdag voortgezet. Nadat de Assembleeleden in de tweede ronde aan het woord zijn gekomen, zal de regering de gestelde vragen beantwoorden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May