Sardjoe stopt met Nagessersing bij SCCN en Transvaal
20 Dec 2017, 07:36
foto


Televisiebedrijf SCCN heeft de samenwerking met QN Sports van Quaraisy Nagessersing stopgezet. Dit zegt Jerrel Rotsburg, topman bij Rudisa Holding waaronder het bedrijf valt. Het sportprogramma dat enkele jaren hier te volgen was is al langer dan twee weken van de beeldbuis. Eigenaar en sponsor van Transvaal, Dilip Sardjoe, heeft Nagessersing, voorzitter van de club, ook bedankt voor zijn diensten.

Rotsburg zegt aan Ala-D Media dat de samenwerking met QN Sports opgezegd is bij SCCN omdat een reorganisatie gaande is binnen de Holding. Hij geeft aan dat de bedrijven doorgelicht worden. Rotsburg wilde slechts loslaten dat bij Transvaal een verandering heeft plaatsgehad in de uitvoering.

Nagessersing om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat Sardjoe in september de leiding en de spelers gemeld heeft dat hij geen geld meer gaat stoppen in de club. De leiding die was ingehuurd om van Transvaal een heus bedrijf te maken, met Nagessersing aan het hoofd, zou worden bedankt en de spelers moesten een deel van hun salaris inleveren. Vanaf 1 december is de daad bij het woord gevoegd. De voetbalclub wordt nu rechtstreeks vanuit Rudisa Holdingmaatschappij NV bestuurd.

Over het opzeggen van de samenwerking met QN Sports, die het sportnieuws verzorgde op SCCN, is geen reden opgegeven, zegt Nagessersing. Op 1 december is hij per email op de hoogte gesteld dat “de samenwerking is opgezegd en het programma daar niet meer gaat verschijnen”. De directeur van SCCN Isfahany Naggesersing is de jongere broer van Quaraisy. “Ik heb geen ruzie met het bedrijf en ook niet met mijn broer,” lacht Naggesersing. Ondertussen verschijnen de programma's weer op kanaal 7.2 van TV West.

Naggesersing geeft aan dat Sardjoe en zijn directieleden Anand Pherai en Rotsburg enige tijd terug naar de leiding en spelers van Transvaal zijn gekomen om de stand van zaken door te geven. “Hij heeft gezegd dat hij geen geld meer gaat stoppen in Transvaal want de Surinaamse Voetbalbond houdt hem al twee maanden voor de gek,” vertelt Nagessersing. “Hij heeft geïnvesteerd in de club met het oog op professionalisering van de sport. Hij heeft ons aangegeven dat hij persoonlijk meermalen met SVB voorzitter-Krishnadath gesproken heeft. Het komt erop neer dat er op amateur niveau gespeeld gaat worden. Daar ziet Sardjoe geen heil in.”

Voor Sardjoe, die plannen heeft uitgesmeerd geheel in lijn met internationaal professioneel voetbal, is het nu zinloos om groots te investeren. Er wordt afgezien van de bouw van eigen stadion volgens de internationale normen, een sporthal, branding, rechten, merchandising en marketingscampagnes.
“Aan mij is gevraagd een stap terug te doen, ik ben dus sinds 30 november niet meer verbonden aan Transvaal. Ik ben wel van Transvaal, ik ben daar opgeleid, daarom heb ik heel veel dingen ook kosteloos gedaan toen mij gevraagd werd om de zaak op poten te zetten,” geeft Naggesersing aan.

“Sardjoe heeft meegedeeld dat hij Transvaal minimaal een jaar nog gaat houden. Als de professionalisering niet komt, stopt hij ermee.” Naggesersing benadrukt dat het besluit van Sardjoe niets met malversaties te maken heeft. Hij is blij dat Pherai dit ook heeft aangegeven in de Ware Tijd. “Hij is ook de penningmeester geweest in het bestuur. Alle begrotingen gingen via hem. Hij is er vanaf dag één. Ik ben blij dat hij de geruchten van malversaties naar het rijk der fabelen verwijst. Netjes van hem.”

René Gompers
Advertenties

Wednesday 28 September
Tuesday 27 September
Monday 26 September