Verdachten horen strafeis voor bezit krapé eieren
19 Dec 2017, 15:33
foto


Officier van justitie, Roy Elgin, heeft op de rechtszitting van maandag tegen de verdachten Rives A. en Stefano J. een celstraf van anderhalf jaar onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht geëist. Medeverdachte Henk P. hoorde een straf van een jaar geheel onvoorwaardelijk tegen zich eisen. Tegen Benito M. eiste het Openbaar Ministerie (OM) een celstraf van een jaar waarvan twee maanden voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar.

Deze verdachten werden op 9 februari aangehouden met in hun bezit krapé eieren. De verdachte Stefano J. benaderde Rives A. en Benito M. om de krapé eieren te vervoeren met boten. Rives A. vervoerde met zijn boot 7.500 krapé eieren, terwijl er bij Benito M. 16.000 krapé eieren werden aangetroffen. Henk P. heeft geholpen om de eieren in te laden.

Raadsman Kries Bhoendie voerde aan dat het Openbaar Ministerie onterecht zijn cliënt Rives A. ten laste heeft gelegd dat hij 23.500 krapé eieren zou hebben vervoerd, terwijl hij 7500 eieren heeft getransporteerd. Hij vroeg kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor om niet mee te gaan met de strafeis van de officier en vroeg om strafvermindering. De kantonrechter stelde Benito M. voorlopig in vrijheid, omdat hij gezondheidsproblemen heeft. Op 22 januari zal deze strafzaak voortgezet worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May