President Bouterse aangekomen op Antigua
07 Dec 2017, 23:11
foto
President Desi Bouterse in gesprek met Melford Nicholas, minister van Informatie en Technologie van Antigua & Barbuda. Rechts minister Ferdinand Welzijn. (Foto: NII)


President Desi Bouterse en zijn delegatie zijn aangekomen op de internationale luchthaven van Antigua & Barbuda. Het staatshoofd werd ontvangen door Melford Nicholas, minister van Informatie en Technologie. De president woont de zesde topontmoeting van staatshoofd en regeringsleiders van de Caricom en de Republiek Cuba bij. De vergadering wordt voorgezeten door premier Keith Mitchell van Grenada, als voorzitter van de Conferentie van Staatshoofden van Caricom, en president Raúl Castro Ruz van Cuba.

De delegatie is op de Johan Adolf Pengel luchthaven opgehaald door een Antonov vliegtuig van de vliegmaatschappij Cubana, welke speciaal is ingezet voor het ophalen van diverse regeringsleiders uit de regio, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Deze vergadering wordt gehouden te St. Mary, Antigua. Deze bijeenkomst markeert ook het 45e jaar van diplomatieke betrekkingen tussen de Caricom en Cuba.

Regionale en mondiale vraagstukken zullen besproken worden met een focus op klimaatsverandering en rampenbeheersing. Het ligt in de bedoeling dat er ook een Memorandum of onderstandig getekend wordt met de Caribische organisatie voor Rampenbeheersing, CDEMA, die nauwere samenwerking tussen de lidlanden beoogt. De noodzaak voor deze samenwerking ligt vooral in de recente verwoestende gevolgen van orkanen die de regio hebben getroffen.

President Bouterse zal gedurende dit bezoek aan Antigua en Barbuda verschillende ontmoetingen hebben met regeringsleiders uit de regio. Het staatshoofd zal van gedachten wisselen met betrekking tot de beoogde verdere versteviging van bilaterale relaties. De delegatie keert op zaterdag 9 december terug.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May