Transvaal blikt WBC met 5-1 in
29 Nov 2017, 22:43

Transvaal heeft WBC met 5-1 verslagen in het André Kamperveen Stadion. De eerste minuten van de wedstrijd vanavond gaven de indruk dat het om twee ploegen ging die tegen elkaar opgewassen waren, echter verbleekte WBC naarmate de klok verder tikte.

Transvaal nam vroeg in de ontmoeting een voorsprong. Een voorzet kwam bij Regillio Abiting terecht die in één keer keurig afrondde, 1-0. De combinaties gingen vlot bij de groen-witte formatie. Het middenveld van WBC was halverwege de eerste 45 minuten onzichtbaar. Er zat weinig vechtlust bij de spelers.

Jerny Fearber brak in de 44e minuut door na goed combinatie spel vanuit het midden. Hij gaf de verdediging van WBC het nakijken en kon zo voor de tweede maal doelman Leon Kwasie verslaan, 2-0. WBC vocht terug, maar kon niet voorkomen dat zij met een achterstand de rust inging.

Vroeg in de tweede helft beging Marvin Podrono een overtreding op Ivenzo Comvalius. De arbiter wees naar de witte stip, Carlos da Silva faalde niet, 3-0 voor Transvaal. Vanaf dat moment leek het spel beslist. Maar een vrije trap van Giovanni Drenthe ging via een speler van Transvaal het doel in; de eer van WBC was gered, 3-1. WBC is koploper van de Eerste Divisie.

Uit een verre vrije trap van WBC vanuit links verdween de bal in het doel. De arbiter keurde dit doelpunt van WBC echter af, omdat er een overtreding was begaan op de doelman. Kort voor het láátste fluitsignaal was het de middenvelder Da Silva die met een krulbal op links 4-1 aantekende voor Transvaal. In de slotseconden, zag de ingevallen Guillermo Faerber kans om een vrije trap te verwerken tot het vijfde doelpunt voor zijn ploeg.

Met het verlies in deze zevende speelronde blijft WBC steken op 15 competitie punten. Het is de eerste wedstrijd uit de speelronde dus bezet de club toch nog de eerste plaats. Ze hebben een wedstrijd meer gespeeld dan de huidige nummer 2 Notch, die deze speelronde vrij is. Transvaal daarentegen heeft twee wedstrijden weten te winnen. De vorige speelronde won zij nog van Papatam met 3-1. De ploeg van trainer Ricardo Mannen heeft nu uit 6 wedstrijden 10 competitiepunten.