Suriname decoreert ook in Nederland
29 Nov 2017, 15:01
foto
V.l.n.r.: Henry Simson, Yvonne Biervliet, Ebu Jones, Mariska Van Heijdoorn, Amwed Jethu en Harriette Mingoen. De gedecoreerden Kenny Bron en Chander Mahabier ontbreken op de foto. (Foto: NII)


De Surinaamse ambassade in Den Haag heeft zeven mensen gedecoreerd rond de 42e Onafhankelijk- heidsdag van Suriname. Zaakgelastigde voor Suriname in Nederland, Ebu Jones, heeft de decoraties verricht namens president Desi Bouterse.

De gedecoreerden zijn voorgedragen door diaspora organisaties waarmee de ambassade in contact staat. “Als mensen jaar en dag hun krachten geven aan Suriname, Surinamer of niet, is het goed om die te waarderen,” zegt Jones.

Zo is Kenneth Bron, cultuur ambassadeur van Suriname in Nederland, gedecoreerd tot ridder in de Ere orde van de Gele Ster. Ook Yvonne Biervliet van de Stichting Laat een container varen, heeft dezelfde eer gehad. Haar organisatie stuurt al langer dan 20 jaar containers naar Suriname.

Amwed Jethu is benoemd tot commandeur in de Ere orde van de Gele Ster. De overige gedecoreerden die zijn geridderd in de Ere orde van de Gele Ster zijn Henry Simson, Mariska van Heijdoorn, Harriette Mingoen en Chander Mahabier. Een tweede groep wordt op 1 december gedecoreerd, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May