Politiebericht over doodgeschoten rover Sarakreekgebied
24 Nov 2017, 16:46
foto


De politie van ressort Brokopondo heeft het lijk van Fernando aangetroffen in het Sarakreekgebied. De politie eenheden van de afdelingen Kapitale Delicten, Forensische Opsporing en Brokopondo zijn naar het gebied getogen voor het instellen van een onderzoek.

Fernando was gemaskerd. In zijn nabije omgeving is een jachtgeweer in beslag genomen. Fernando is vaker aangehouden door de politie voor gewapende overvallen in het Sarakreek gebied, meldt de afdeling Public Relations.

De 23-jarige Braziliaan Max G. die verwondingen aan het lichaam, vermoedelijk van hagels uit een jachtgeweer, heeft opgelopen is ook door omstanders aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij ontkent enige betrokkenheid te hebben gehad met de beroving.

Volgens het voorlopige onderzoek zijn de arbeiders te Gran Kreek overvallen door vijf rovers, allen vermoedelijk van Braziliaanse komaf. Daarbij moet er een hoeveelheid goud zijn buitgemaakt. Bij het wegtrekken, hebben de rovers op de arbeiders geschoten die het vuur hebben beantwoord. Fernando is daarbij dodelijk geraakt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Fernando voor obductie in beslag genomen. De tweede verdachte is overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp voor medische behandeling. Hij is ingesloten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May