Kinderbescherming krijgt integrale aanpak
24 Nov 2017, 08:28
foto


het Integraal Kinderbeschermingsnetwerk (IKBN) is nieuw leven ingeblazen.
In dit netwerk zijn verschillende ministeries, het maatschappelijk middenveld en directe betrokkenen vertegenwoordigd. De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), Cristien Polak, heeft maandag alle betrokkenen opgeroepen om hun schouders onder het werk te zetten.


Het nieuwe platform draagt de naam ‘Ik ben Suriname’ en is een initiatief van Sozavo met ondersteuning van UNICEF. De First Lady van de Republiek Suriname, Ingrid Bouterse-Waldring en de voorzitter van de Nationale Assemblee, Jennifer Geerling-Simons hebben ook ondersteuning beloofd aan het netwerk.

Polak heeft evenals collegaministers Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie en Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken, maandag tijdens het seminar ‘Integraal Kinderbeschermingsnetwerk’, haar handtekening geplaatst onder de belofte om zich te committeren aan het integraal voorkomen van geweld, verwaarlozing, misbruik en exploitatie van kinderen. Samen zal gewerkt worden aan een gerichte aanpak van aspecten die betrekking hebben op de veiligheid van kinderen over het hele land en de monitoring van hun leefomstandigheden.

Maandag, 20 november, was ook de Internationale dag voor de rechten van het Kind. In het opgezette netwerk zijn verschillende ministeries, het maatschappelijk middenveld en directe betrokkenen vertegenwoordigd, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Welzijn zegt dat het behartigen van de belangen van de kinderen voorop staat. Volgens hem draagt het ministerie van Justitie en Politie de zorg voor een effectieve rechtsbescherming en adequate veiligheid voor eenieder in Suriname en dit geschiedt door de daartoe aangewezen organen.

In november 2016 heeft president Desi Bouterse op de High Level Conferentie Kinderbescherming te Berg en Dal, de committering van de regering Bouterse-Adhin aan het Surinaamse kind onderstreept. Met deze handeling gaf de regering toen aan, zich als eenheid te willen inzetten voor de ontwikkeling van het Surinaamse kind.

“In navolging van die committering gegeven op het hoogste niveau van de staat, is het ministerie van Sozavo gedurende het afgelopen jaar drukdoende geweest om de samenwerking met de overige ministeries, het maatschappelijk middenveld en ngo’s in orde te maken”, zegt Polak. “Ik wil de focal points van de verschillende organisaties op het hart drukken om de taak die ze toebedeeld krijgen in het netwerk, serieus te nemen en te beseffen dat het om een 1 maal 24 uur verantwoordelijkheid gaat. De manier waarop we met mensen in de bloei van hun leven omgaan, is bepalend voor de manier waarop de toekomst van ons land eruit zal zien.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May