Bond Celos neemt actie werknemers over
01 Nov 2017, 16:22
foto


De Celos Werknemers Organisatie (CWO) heeft met onmiddellijke ingang de sitdown actie van de leden overgenomen. Ook is de samenwerking met de directie van het Celos verbroken. De bond heeft de interventie van de Werknemers Federatie Universiteit (WFU) ingeroepen om oplossingen te bewerkstelligen met de problemen waarmee de werknemers kampen.

In een motie zegt CWO-voorzitter Hugo Blanker dat de bond en de medewerkers van het Celos worden geconfronteerd met handelingen, voorgenomen maatregelen of juist het nalaten daarvan, die arbeidsonrust uitlokken. Zo worden werknemers die hun daggelden moesten ontvangen onnodig en te lang bewust gedupeerd. De directie van het Celos heeft een scan identificatiesysteem ingevoerd, zonder de bond daarbij te betrekken.

Blanker zegt dat de directie werknemers intimideert en aanzet verraad te plegen als zij opkomen voor tijdige uitbetaling van het salaris van alle medewerkers binnen de WFU. Een opeenstapeling van problemen waar de medewerkers en de directie het niet overeen kunnen worden, heeft geleid tot acties. Het actiemodel is vanmorgen tijdens een spoed algemene ledenvergadering besloten.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May