Minister Welzijn wil snelle reparatie politievoertuigen
28 Oct 2017, 06:30
foto
Minister Ferdinand Welzijn, die waarneemt op Justitie en Politie, oriënteert zich bij de Technische Dienst.


Waarnemend minister Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie wil dat voertuigen van de politie zo snel mogelijk gerepareerd worden. Hij heeft zich vrijdag georiënteerd bij de Technische Dienst te Geyersvlijt. "Het mag niet voorkomen dat de politie klaagt over gebrek aan vervoer," zegt de bewindsman aan Starnieuws.

"Er zijn ook bij de Technische Dienst tientallen voertuigen die met kleine reparaties bedrijfsklaar kunnen worden gemaakt. Intussen gaat er vanuit de leiding van het Korps Politie Suriname een circulaire uit waarin op politieambtenaren een beroep wordt gedaan om meer dan voorheen zorgvuldig om te gaan met dienstvoertuigen. Er zal een nieuw programma worden opgezet gericht op preventief onderhoud van voertuigen," legt Welzijn uit.

De minister sprak zijn waardering uit voor de manschappen van de Technische Dienst die zich dag en nacht onder moeilijke omstandigheden en met gebrekkige middelen inzetten. Op het terrein bevinden zich ook veel voertuigen die volgens Welzijn op de schroothoop thuishouden. De afgelopen jaren is er geen grondige opruiming gehouden. Er is een commissie ingesteld onder de leiding van de Technische Dienst die zorg zal dragen voor de ordening. Binnen drie weken moeten de resultaten merkbaar zijn, zegt de bewindsman.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May